Decongelam foile de placinta si intindem jumatate din ele in tava, ungand fiecare foaie in parte cu ulei din abundenta. Turnam peste ele amestecul din cele patru oua batute spuma cu zaharul pudra, stafidele parfumate initial in putina esenta de rom/migdale, praful de copt, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si iaurtul/laptele batut. Repetam cu restul foilor de placinta aceeasi procedura, acoperand fiecare foaie cu ulei. Introducem prajitura in cuptorul preincins, lasand circa 30 de minute la foc moderat. Stingem cuptorul si lasam acolo tava pentru inca circa zece minute. Scoatem si pudram cu zahar pudra. Servim dupa racirea completa, ornand dupa gust cu ciocolata rasa, fructe confiate, cocos, alune pranilate.
Recomandare: daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu alte fructe uscate/confiate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii