autor:

Ady

» » Dulciuri diverse

Desert cu crema de iaurt si stafide

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
un pachet foi de placinta (400 g), , 1 litru iaurt (lapte batut), , 4 oua, , 200 g zahar pudra, , 2-3 pliculete zahar vanilinat, , 1 pliculet praf de copt, , coaja rasa de la o lamaie, , 100 g stafide, , ulei de floarea soarelui, , esenta de rom/migdale

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Decongelam foile de placinta si intindem jumatate din ele in tava, ungand fiecare foaie in parte cu ulei din abundenta. Turnam peste ele amestecul din cele patru oua batute spuma cu zaharul pudra, stafidele parfumate initial in putina esenta de rom/migdale, praful de copt, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie si iaurtul/laptele batut. Repetam cu restul foilor de placinta aceeasi procedura, acoperand fiecare foaie cu ulei. Introducem prajitura in cuptorul preincins, lasand circa 30 de minute la foc moderat. Stingem cuptorul si lasam acolo tava pentru inca circa zece minute. Scoatem si pudram cu zahar pudra. Servim dupa racirea completa, ornand dupa gust cu ciocolata rasa, fructe confiate, cocos, alune pranilate.



Recomandare: daca nu va plac stafidele, le puteti inlocui cu alte fructe uscate/confiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Nu am folosit conservanti, pentru ca

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Da, da, usor de facut, Pofta buna copii !!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta (400 g)
  • 1 litru iaurt (lapte batut)
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide
  • ulei de floarea soarelui
  • esenta de rom/migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
tatiana

tatiana (Chef de cuisine)

Da, da, usor de facut, Pofta buna copii !!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Roci de ciocolata