Piersicile se spală bine şi se decojesc,după care se taie felii şi se aşează pe fundul unui vas(eu am folosit cutii de îngheţată mari).
Frişca se bate bine cu mixerul până se întăreşte,se adaugă apoi iaurtul ,se bate din nou,apoi câteva bucăţele de ananas din compot.
Gelatina de dezolvă în câteva linguri de suc de ananas la foc mic,fără a fierbe.Se adaugă astfel dizolvată la compozitia de mai sus.
Biscuiţii se stropesc cu zeamă de compot,fără să-i lăsaţi prea mult.
Peste piersicile din vas se adaugă compoziţia de frişcă şi iaurt iar deasupra se aşează biscuiţii.
Se pune la frigider pentru câteva ore,iar cînd se serveşte se răstoarnă desertul,"decupând" cu grijă,cu o spatulă de pe peretii vasului.
Acest desert foarte gustos şi răcoros l-am preparat după reţeta de la "Caietul cu reţete".
Este perfect pentru zilele fierbinţi de vară,dar cu siguranţă poate încheia şi o masă copioasă de sărbători.
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii