Desert cu prune

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g prune
  • 1 lingura unt
  • 130g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 plc zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Se topeste untul,se adauga prunele fara samburi,taiate in doua,1/2 din cantitatea de zahar si se calesc 5-10 minute.Restul de zahar impreuna cu galbenusurile si scortisoara se bat pe baie de aburi pana se formeaza o crema.Dupa ce s-a racit ,se adauga frisca.Se unge un vas cu putin unt,se toarna crema,iar deasupra se pun prunele.

Se introduce vasul in cuptor ptr. 5-10 minute.Se presara cu zahar pudra si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise