autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Desert cu prune

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 august 2009

Ingrediente
500g prune,1 lingura unt, zahar,3 galbenusuri,1 plc zahar vanilat,1 lingurita scortisoara,150 ml frisca, linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul,se adauga prunele fara samburi,taiate in doua,1/2 din cantitatea de zahar si se calesc 5-10 minute.Restul de zahar impreuna cu galbenusurile si scortisoara se bat pe baie de aburi pana se formeaza o crema.Dupa ce s-a racit ,se adauga frisca.Se unge un vas cu putin unt,se toarna crema,iar deasupra se pun prunele.
Se introduce vasul in cuptor ptr. 5-10 minute.Se presara cu zahar pudra si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura marmorata

Prajitura marmorata

Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana devin o spuma tare, apoi adaugam

14 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Papanasi fierti

Papanasi fierti

Preparare Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

    Un deliciu.

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500g prune,1 lingura unt, zahar,3 galbenusuri,1 plc zahar vanilat,1 lingurita scortisoara,150 ml frisca, linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un deliciu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi