autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DESERT DIN FOI DE ALUAT FRANTUZESC

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
10 portii, 6 smochine proaspete, mari, spalatesi tocate, 2 linguri de zahar, 2 linguri nuca macinata, 1lingura stafide, 112 lingurita scortisoara, 1bucata mas tic, zdrobita, 1 lingura coniac, 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri), zahar pudra (pentru glazura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 180g C. Smochinele, coniacul, stafidele si zaharul se pun într-o cratita cu o lingura de apa. Se acopera cratita cu capacul si se Iasa sa fiarba înabusit 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga nuca si mirodeniile.
2. Se pune pe planseta o foaie de aluat si se unge cu unt. Se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge din nou cu unt si se repeta procedeul cu restul foilor.
3. Se ?ntinde amestecul din cratita pe stratul de foi si se ruleaza. Rulada astfel obtinuta se pune în tava, se unge cu unt si se coace la 180gC timp de 45 de minute.
4. Când e facuta, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "DESERT DIN FOI DE ALUAT FRANTUZESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 6 smochine proaspete
  • mari
  • spalatesi tocate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1lingura stafide
  • 112 lingurita scortisoara
  • 1bucata mas tic
  • zdrobita
  • 1 lingura coniac
  • 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri)
  • zahar pudra (pentru glazura)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Coca-Cola