autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DESERT DIN FOI DE ALUAT FRANTUZESC

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
10 portii, 6 smochine proaspete, mari, spalatesi tocate, 2 linguri de zahar, 2 linguri nuca macinata, 1lingura stafide, 112 lingurita scortisoara, 1bucata mas tic, zdrobita, 1 lingura coniac, 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri), zahar pudra (pentru glazura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 180g C. Smochinele, coniacul, stafidele si zaharul se pun într-o cratita cu o lingura de apa. Se acopera cratita cu capacul si se Iasa sa fiarba înabusit 5 minute. Se ia cratita de pe foc si se adauga nuca si mirodeniile.
2. Se pune pe planseta o foaie de aluat si se unge cu unt. Se pune urmatoarea foaie peste prima, se unge din nou cu unt si se repeta procedeul cu restul foilor.
3. Se ?ntinde amestecul din cratita pe stratul de foi si se ruleaza. Rulada astfel obtinuta se pune în tava, se unge cu unt si se coace la 180gC timp de 45 de minute.
4. Când e facuta, se scoate din cuptor, se presara cu zahar pudra, se taie bucati si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "DESERT DIN FOI DE ALUAT FRANTUZESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-o oala de 1 litru se pun galbenusul, uleiul, romul, sarea, 50 ml lapte, coaja de lamaie (facultativ)

5 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale

Într-un vas încăpător am amestecat ingredientele uscate. Într-o cană gradată am măsurat

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10 portii
  • 6 smochine proaspete
  • mari
  • spalatesi tocate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1lingura stafide
  • 112 lingurita scortisoara
  • 1bucata mas tic
  • zdrobita
  • 1 lingura coniac
  • 7 foi aluat frantuzesc (aluat de pateuri)
  • zahar pudra (pentru glazura)

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din struguri albi cu whisky Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Clătite pufoase reţetă cu scortisoara