autor:

Ady

» » Dulciuri diverse

Desert festiv cu rom, ciocolata si vanilie

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4-6 portii, , 1 baton de vanilie, , 450 g frisca dulce lichida, , 200 ml lapte degresat, , 4 galbenusuri, , 50 g zahar alb, , 1 plic pudding de vanilie, , 70 g ciocolata amaruie (min 75% cacao), , 1 lingura lichior de portocale, , 2 linguri rom de calitate

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Taiem batonul de vanilie si scoatem miezul carnos cu ajutorul unui cutit. Punem la fiert 200 g frisca lichida, 100 ml lapte, miezul si batonul de vanilie. Intre timp amestecam galbenusurile de ou cu zahar, praful de budinca si restul de lapte rece. Adaugam la crema in fierbere si lasam sa prinda consistenta. Scoatem batonul de vanilie. Maruntim ciocolata amaruie si o topim cu 4-5 linguri din masa de crema fierbinte, peste care stropim lichiorul de portocale. Romul va fi turnat peste budinca fierbinte de vanilie. Pana se racesc cele doua sarlote, batem restul de frisca lichida. Un sfert din aceasta spuma va fi omogenizata cu budinca de vanilie si rom, iar restul cu crema de ciocolata si portocale. Portionam desertul in pahare/cupe de sticle si lasam la rece pentru cel putin 2-3 ore. Servim cu fursecuri, ciocolata rasa, alune pralinate, fructe confiate sau...



Recomandare: pare un desert sofisticat si scump, dar, merita sa preparati o portie dubla, caci este divin.



Sugestie: daca nu aveti baton de vanilie, apelati la 3-4 plicuri de zahar vanilinat, respectiv daca ciocolata pare prea scumpa, poate fi inlocuita cu 2 linguri de cacao.



Sfat: in cazul in care desertul este destinat copiilor, recurgeti la suc de portocale, respectiv esenta de rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert festiv cu rom, ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Eu am facut aluatul la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea pe care am scris-o mai

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii
  • 1 baton de vanilie
  • 450 g frisca dulce lichida
  • 200 ml lapte degresat
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar alb
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 70 g ciocolata amaruie (min 75% cacao)
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 2 linguri rom de calitate

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Crema de branza cu capsune