Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 250 gr frisca lichida Hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni)
  • 12 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiarta, mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar)
  • 25 ml Amaretto
  • 50 gr alune prajite si rasnite grosier
  • sare

Mod de preparare

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.

Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.

Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.

Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.

Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.

Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.

Asamblare:

Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.

Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.

Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.

Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.

Pofta buna!

TIPS-URI

Un strop de sare in cafea, ii va accentua simtitor gustul. Eu obisnuiesc sa pun si in cafeaua de baut, dar trebuie pusa putina sa nu se simta gust de sarat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise