autor:

merisor

» » Dulciuri diverse

Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2015

Ingrediente
100 gr ciocolata alba(de la Lidl), 250 gr frisca lichida Hulala, 250 gr mascarpone, 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni), 12 piscoturi Savoiardi, 500 ml cafea fiarta, mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar), 25 ml Amaretto, 50 gr alune prajite si rasnite grosier, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.
Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.
Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.
Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.
Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.
Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.
Asamblare:
Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.
Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.
Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.
Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.
Pofta buna!

TIPS-URI
Un strop de sare in cafea, ii va accentua simtitor gustul. Eu obisnuiesc sa pun si in cafeaua de baut, dar trebuie pusa putina sa nu se simta gust de sarat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la cupa, cu ciocolata alba si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MAC

PRAJITURA CU MAC

Untul se freaca bine cu zaharul;se adauga galbenusurile,iaurtul,sarea,aromele;se amesteca ,apoi se

19 voturi    12 comentarii
2h
Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata alba(de la Lidl)
  • 250 gr frisca lichida Hulala
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri dulceata de trandafiri(Raureni)
  • 12 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml cafea fiarta
  • mai slaba(3 lingurite cafea + 1 lingurita zahar)
  • 25 ml Amaretto
  • 50 gr alune prajite si rasnite grosier
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca vegana de chia