Preparam intai cafeaua la filtru din 500 ml apa si 3 lingurite cafea, apoi adaugam in ea 1 lingurita zahar, si un varf cutit sare.
Lasam cafeaua sa se raceasca si adaugam amaretto.
Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas la foc moale, impreuna cu 100 ml frisca lichida si mestecam continuu pana se topeste ciocolata, apoi dam vasul la rece.
Mixam 150 ml frisca lichida pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu dulceata de trandafiri.
Card ciocolata topita s-a racit, o mixam pana devine cremoasa, apoi o amestecam cu mascarponele, adaugand cate putin mascarpone si mixand energic.
Piscoturile le vom trece prin cafeaua cu amaretto, cate 2 secunde pe fiecare parte, astfel incat sa nu se insiropeze prea rau.
Asamblare:
Presaram pe fundul cupelor putine alune rasnite grosier, apoi asezam peste ele, cate un piscot rupt in doua.
Cu ajutorul unui posh, sau chiar doua, daca nu avem doua, folosim o punga de plastic, punem cremele peste piscoturi, alternandu-le sa se observe fiecare si mai presaram alune din loc in loc.
Mai adaugam cate doua piscoturi in fiecare cupa, apoi finalizam cu crema si alune.
Este un desert delicios si de efect, cu gust dulce-amarui.
Pofta buna!
TIPS-URI
Un strop de sare in cafea, ii va accentua simtitor gustul. Eu obisnuiesc sa pun si in cafeaua de baut, dar trebuie pusa putina sa nu se simta gust de sarat.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii