Ce faci cand ai cateva capsuni - dar nu prea multe cat sa te saturi, cativa biscuiti - dar nu prea aromati cat sa-i mananci goi si o cutie de mascarpone de care-i mare pacatul ca ai uitat?! Un rapid desert la pahar.
Desigur ca exista nenumarate variante de astfel de desert, nu am inventat adineauri roata, dar astea au fost ingredientele pe care le-am avut la indemana. Si fiindca mascarponele este o crema densa, am preferat sa "exagerez" cu biscuitii. In loc de mascarpone poti folosi frisca proaspat batuta sau chiar inghetata. In cazul asta, mai scazi din cantitatea de biscuiti.
Biscuiti ii sfarami in bucati nu prea mici (fie in robotul de bucatarie, fie pusi intr-o punga din care ai scos aerul si apoi treci cu facaletul peste ei). Imparti egal in pahare. Crema mascarpone o amesteci cu lichiorul de cafea si o lingura de zahar, apoi o imparti egal in cele patru pahare. Capsunile le speli si le tai in patru, le distribui egal si le pudrezi cu cate o lingurita de zahar. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii