autor:

camelia anca lozneanu

» » Dulciuri diverse

Desert rapid

Autor: camelia anca lozneanu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: camelia anca lozneanu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii avem nevoie de:, 4 mere,, zeama de la o lamaie,, un plic zahar vanilat ,, o jumatate lingurita de scortisoara,, 150 gr stafide,, topping de ciocolata,, 100 gr zahar,, o cana nuci macinate,, frisca., , Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.

Dificultate: Ridicata Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cateva mere, se scobesc, dupa care se pun la fiert pentru 2-3 minute intr-un amestec de apa, zahar, zeama de lamaie, vanilie si scortisoara.

Separat se face un amestec din topping de ciocolata, nuci macinate si stafide. Se scot merele din apa, se lasa la scurs cateva minute, dupa care se vor umple cu amestecul de mai sus apoi se lasa pentru 2-3 ore la frigider.

Se orneaza cu frisca si se pot servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert rapid

Desert rapid

Intr-o cratita,se pune praful de budinca,zaharul si laptele;se mesteca,fara foc,pina ce budinca(praful)

12 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert rapid si gustos, ideal de vara

Desert rapid si gustos, ideal de vara

Fructele de scurg de zeama. Ideal ar fi ca si ele sa fie reci, dar sunt bune si calde, pt ca se vor

6 voturi    1 comentariu
10 min
Salate de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 4 mere,
  • zeama de la o lamaie,
  • un plic zahar vanilat ,
  • o jumatate lingurita de scortisoara,
  • 150 gr stafide,
  • topping de ciocolata,
  • 100 gr zahar,
  • o cana nuci macinate,
  • frisca.
  • Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Piersici la cuptor