autor:

camelia anca lozneanu

» » Dulciuri diverse

Desert rapid

Autor: camelia anca lozneanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: camelia anca lozneanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru 4 portii avem nevoie de:, 4 mere,, zeama de la o lamaie,, un plic zahar vanilat ,, o jumatate lingurita de scortisoara,, 150 gr stafide,, topping de ciocolata,, 100 gr zahar,, o cana nuci macinate,, frisca., , Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.

Dificultate: Ridicata Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cateva mere, se scobesc, dupa care se pun la fiert pentru 2-3 minute intr-un amestec de apa, zahar, zeama de lamaie, vanilie si scortisoara.

Separat se face un amestec din topping de ciocolata, nuci macinate si stafide. Se scot merele din apa, se lasa la scurs cateva minute, dupa care se vor umple cu amestecul de mai sus apoi se lasa pentru 2-3 ore la frigider.

Se orneaza cu frisca si se pot servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapid" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert rapid

Desert rapid

In fiecare castronel ,se sfarma cate doua piscoturi, peste ele se pun cate 4 lingurite cu dulceata

7 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Desert rapid si gustos

Desert rapid si gustos

Pregatim crema: Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald; Intr-un

4 voturi    3 comentarii
15 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 portii avem nevoie de:
  • 4 mere,
  • zeama de la o lamaie,
  • un plic zahar vanilat ,
  • o jumatate lingurita de scortisoara,
  • 150 gr stafide,
  • topping de ciocolata,
  • 100 gr zahar,
  • o cana nuci macinate,
  • frisca.
  • Cantitatile se dubleaza in functie de numarul persoane.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
paste cu lapte si scortisoara