autor:

AnaRalu

» » Prajituri

Dinte negru

Autor: AnaRalu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AnaRalu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 ianuarie 2015

Ingrediente
4 oua, 200g zahar (+150g zahar separat), 200g unt, 200mL lapte, putina sare, 2 linguri de cacao, 200g faina, un plic de praf de copt(sau o lingurita de bicarbonat)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se amesteca zaharul (200 g) cu untul moale. Se adauga cacaua, 200 ml lapte, galbenusurile si se amesteca bine. La final, se adauga faina si praful de copt. Rezulta o compozitie moale care se coace la foc bun cam 30 de minute.



Albusurile se bat bine spuma cu cele 150 g zahar. Se intinde spuma pe prajitura calda si se mai tine tava in cuptor cam 10 minute la foc ceva mai mic. Se taie in cuburi mari si se poate manca chiar si calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dinte negru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Dinte Negru

Prajitura Dinte Negru

Preparare blat : Margarina muiata la temperatura camerei se freaca cu zaharul si galbenusurile

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Bulgaru , 22 aprilie 2015

    Am sa incerc si eu

  • Fara foto

    Lore Roi , 06 martie 2015

    Este super gustoasa,eu o stiam sub numele de Negresa,cu gem are un gust deosebit,merita sa o incercati...:)

  • Fara foto

    Nico Ilie , 25 februarie 2015

    inainte de a pune albusurile se poate pune peste prajitura un strat de gem si apoi albusurile batute spuma , apoi la cuptor.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200g zahar (+150g zahar separat)
  • 200g unt
  • 200mL lapte
  • putina sare
  • 2 linguri de cacao
  • 200g faina
  • un plic de praf de copt(sau o lingurita de bicarbonat)

Raporteaza reteta

Retete
de AnaRalu
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

16 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat fraged si crema de cocos Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat, cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Saratele