autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dios Pitte

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra., , Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4 kg nuca macinata, coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Foile - Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de faina (adica 150 g). Separat, se amesteca smantana, oul, zaharul si coaja de lamaie si se incorporeaza in margarina cu faina, adaugandu-se si cele 150 g de faina ramase. Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta un aluat potrivit (nu prea tare). Se imparte in doua si se intind doua foi.

Crema - Se freaca spuma galbenusurile cu 2/3 din zahar si se bat albusurile cu zaharul ramas. Se amesteca galbenusurile cu nuca, apoi se incorporeaza albusurile batute, amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie (sau zaharul vanilat). Se asaza prima foaie in tava, se unge foaia cu crema si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si cand s-a racit putin, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dios Pitte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos

Fursecuri cu cocos

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
PLACINTA CU MERE

PLACINTA CU MERE

Se spală merele, se curăţă de coajă şi se taie in jumatati si se curata de seminte,şi se taie

14 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra.
  • Pentru crema: 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 1/4 kg zahar tos
  • 1/4 kg nuca macinata
  • coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta cu mere si aluat fraged