autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dios Pitte

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra., , Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4 kg nuca macinata, coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Foile - Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de faina (adica 150 g). Separat, se amesteca smantana, oul, zaharul si coaja de lamaie si se incorporeaza in margarina cu faina, adaugandu-se si cele 150 g de faina ramase. Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta un aluat potrivit (nu prea tare). Se imparte in doua si se intind doua foi.

Crema - Se freaca spuma galbenusurile cu 2/3 din zahar si se bat albusurile cu zaharul ramas. Se amesteca galbenusurile cu nuca, apoi se incorporeaza albusurile batute, amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie (sau zaharul vanilat). Se asaza prima foaie in tava, se unge foaia cu crema si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si cand s-a racit putin, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dios Pitte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt de arahide

Fursecuri cu unt de arahide

Se amesteca bine toate cele trei ingrediente. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

1 vot    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Briose bio

Briose bio

Curmalele, stafidele si merisoarele spalate, se pun de cu seara, fiecare in cate un bol, acoperite

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra.
  • Pentru crema: 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 1/4 kg zahar tos
  • 1/4 kg nuca macinata
  • coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

1 vot    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Chec cu fulgi de ciocolata si glazura