autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dios Pitte

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
Pentru foi: 300 g faina, 200 g margarina, 3 linguri smantana, 1 ou, coaja de lamaie, 3 linguri zahar pudra., , Pentru crema: 7 galbenusuri, 7 albusuri, 1/4 kg zahar tos, 1/4 kg nuca macinata, coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Foile - Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de faina (adica 150 g). Separat, se amesteca smantana, oul, zaharul si coaja de lamaie si se incorporeaza in margarina cu faina, adaugandu-se si cele 150 g de faina ramase. Se rastoarna compozitia pe planseta si se framanta un aluat potrivit (nu prea tare). Se imparte in doua si se intind doua foi.

Crema - Se freaca spuma galbenusurile cu 2/3 din zahar si se bat albusurile cu zaharul ramas. Se amesteca galbenusurile cu nuca, apoi se incorporeaza albusurile batute, amestecand usor. Se adauga coaja de lamaie (sau zaharul vanilat). Se asaza prima foaie in tava, se unge foaia cu crema si apoi se acopera cu cea de-a doua foaie. Se coace la foc potrivit. Se scoate din cuptor si cand s-a racit putin, se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dios Pitte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
PANNA COTTA - RETETA TESTATA

PANNA COTTA - RETETA TESTATA

Aceasta reteta am luat-o de pe blogul Teo\'s Kitchen. 1.Punem gelatina in laptele rece 2.Frisca

3 voturi    1 comentariu
5 min
Dulciuri diverse
Tarta Brownie

Tarta Brownie

1. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea, apoi le dam deoparte. 2. Intr-o cratita

29 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi: 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra.
  • Pentru crema: 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 1/4 kg zahar tos
  • 1/4 kg nuca macinata
  • coaja de lamaie sau 1 pachet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuca