autor:

Ankyy

» » Retete de post

Dip de spanac

Autor: Ankyy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ankyy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Ingrediente
un bol de spanac, 150 g fasole rosie kidney (fiarta), 100 g naut (fiert), 1 ceapa mare, 2 catei de usturoi, 1 lgt boia de ardei, sare, piper, 4 lg ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.
Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.
Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.
Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot.
Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.
Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dip de spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
DIP DIN SPANAC

DIP DIN SPANAC

Se fierbe spanacul, se raceste si se toaca. Apoi se amesteca cu maioneza, smantina, Knorr mix si

5 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea curatata daca e cazul, spalata, o punem de seara intr-un vas cu apa; a doua zi scurgem apa

6 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alina , 20 ianuarie 2014

    ce e aia DIP? mie mi se pare o salata de legume, gustoasă, dar de legume

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • un bol de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei
  • sare
  • piper
  • 4 lg ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Ankyy
Salata de quinoa

Salata de quinoa

Quinoa se clateste bine in mai multe ape. Eu folosesc o sita deasa in care pun quinoa si apoi o spal

5 voturi    3 comentarii
30 min
Salate reci
Panna cotta cu sos de capsuni

Panna cotta cu sos de capsuni

Intr-o craticioara turnam laptele de soia Inedit si adaugam fulgii agar-agar. Punem pe foc si aducem

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post
Desert rapid la pahar

Desert rapid la pahar

In bolul de la mixer turnam smantana pentru frisca si o mixam aprox. 5 minute, adaugand pe rand in

4 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Alina

ce e aia DIP? mie mi se pare o salata de legume, gustoasă, dar de legume

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

4 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Cozonac pufos de post