Pt. foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4. Atentie, foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite in cuptorul incins - cca 10 min dureaza.
Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste panaa cand nu mai are cristale.
Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit, amestecand pt omogenizare. Se formeaza un terci mai gros, care se da la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa. Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.
Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina), amestecandu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa, apoi se incopporeaza si margarina. Operatiunea dureaza cca 5 min. Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata. In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile. Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.
pofta mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii