autor:

Fara foto

» » Prajituri

DOBOS CU CREMA CARAMEL

Autor: CARAGEA ANCUTA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 06 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CARAGEA ANCUTA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 06 august 2007

Ingrediente
pt 6 foi: 1 ou, 100 ml lapte cald, 100 gr. margarina, 2 linguri miere, 100 gr. zahar, 500 gr. faina, 1 lingurita amoniac stins cu otet( suc de lamaie)., , pt. crema caramel: 1 cana zahar, 1 ou, 1 cana lapte, 3 linguri faina, 150 gr. margarina., , pt glazura: 100 gr. zahar pudra, 1 lingura lapte sau apa, 2 linguri cacao pline, 50 gr. margarina.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

43 voturi

Mod de preparare

Pt. foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4. Atentie, foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite in cuptorul incins - cca 10 min dureaza.

Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste panaa cand nu mai are cristale.
Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit, amestecand pt omogenizare. Se formeaza un terci mai gros, care se da la racit. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa. Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.

Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina), amestecandu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa, apoi se incopporeaza si margarina. Operatiunea dureaza cca 5 min. Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata. In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.

Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile. Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.

pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "DOBOS CU CREMA CARAMEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cirese si fulgi de migdale

Briose cu cirese si fulgi de migdale

Intr-un vas inalt spargem ouale. Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Rulada cu mascarpone, rodie si goji

Rulada cu mascarpone, rodie si goji

Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in

20 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Sorin_Niculae

    Sorin_Niculae (Bucatar) , 07 ianuarie 2014

    a iesit super, multumesc!

  • Fara foto

    cocut monica , 15 ianuarie 2010

    este in romania o reteta de crema fara lapte si fiana

  • Fara foto

    caragea ancuta , 18 aprilie 2009

    Multumesc!

    • Fara foto

      petaca maria , 10 decembrie 2008

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

43 voturi

Ingrediente

  • pt 6 foi: 1 ou
  • 100 ml lapte cald
  • 100 gr. margarina
  • 2 linguri miere
  • 100 gr. zahar
  • 500 gr. faina
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet( suc de lamaie).
  • pt. crema caramel: 1 cana zahar
  • 1 ou
  • 1 cana lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 gr. margarina.
  • pt glazura: 100 gr. zahar pudra
  • 1 lingura lapte sau apa
  • 2 linguri cacao pline
  • 50 gr. margarina.

Raporteaza reteta

Sorin_Niculae (Bucatar)

a iesit super, multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata si cafea