autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Dobos cu glazura alba

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
Pt foi:6 oua,150g zahar,un plic zahar vanilat,un virf de cutit praf de copt,500g faina,2 linguri unt, pentru planseta si tava., Pt crema:4 galbenusuri,50 ml lapte, g cacao,150 g zahar,100 g ciocolata de menaj,250 g unt., Pt glazura si decor:50 ml apa,75 g de zahar,100 g lapte praf,100 g margarina,2 linguri bombonele decorative.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se
dizolva.Adaugi praful de copt si faina cernuta si framanti aluatul.Il imparti in 5 bucati si,pe planseta presarata cu faina,intinzi foi de marimea tavii(aproximativ 30x40 de cm).Ungi de fiecare data cu unt si tapetezi cu faina dosul tavii si coci fiecare foaie in cuptorul preincalzit,la foc mic,timp de 15 minute.
Pt crema:Intr-o cratita asezata pe baie de aburi,freci galbenusurile cu lapte,cacaua si zaharul,pana se ingroasa.Stingi focul,adaugi ciocolata rupta in bucati si omogenizezi.Freci untul spuma si incorporezi treptat crema racita.
Pt glazura:Fierbi la foc mic apa cu zaharul si margarina.Torni siropul peste laptele praf si amesteci,apoi lasi glazura la racit.
Umpli apoi foile cu crema,iar deasupra intinzi crema si presari bombonele.Pastrezi prajitura in frigider timp de 4-5 ore.O tai in bucati folosind un cutit umed.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu glazura alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prăjitură bicoloră cu vișine

Prăjitură bicoloră cu vișine

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. (Deoarece vișinele

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc. Se adauga

72 voturi    11 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    multumesc pentru aprecieri.stiu ca pot lua mai multe puncte daca pun mai multe poze ,dar de multe ori uit sa fac poze.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata foarte bine. Daca pui 5 poze iei mai multe puncte.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    arata foarte bine si cred ca-i si bun ; am salvat reteta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Interesant....trebuie sa fie foarte bun Dobosul asta..... Felicitari !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Delicios trebuie sa fie.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      O bunatate......felicitari...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Tare buna cred ca e! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pt foi:6 oua,150g zahar,un plic zahar vanilat,un virf de cutit praf de copt,500g faina,2 linguri unt, pentru planseta si tava.
  • Pt crema:4 galbenusuri,50 ml lapte, g cacao,150 g zahar,100 g ciocolata de menaj,250 g unt.
  • Pt glazura si decor:50 ml apa,75 g de zahar,100 g lapte praf,100 g margarina,2 linguri bombonele decorative.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

multumesc pentru aprecieri.stiu ca pot lua mai multe puncte daca pun mai multe poze ,dar de multe ori uit sa fac poze.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Clatite