Dobos cu glazura alba

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Dobos cu glazura alba

Ingrediente

  • Pt foi:6 oua,150g zahar,un plic zahar vanilat,un virf de cutit praf de copt,500g faina,2 linguri unt,faina pentru planseta si tava.
  • Pt crema:4 galbenusuri,50 ml lapte,40 g cacao,150 g zahar,100 g ciocolata de menaj,250 g unt.
  • Pt glazura si decor:50 ml apa,75 g de zahar,100 g lapte praf,100 g margarina,2 linguri bombonele decorative.

Mod de preparare

Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se

dizolva.Adaugi praful de copt si faina cernuta si framanti aluatul.Il imparti in 5 bucati si,pe planseta presarata cu faina,intinzi foi de marimea tavii(aproximativ 30x40 de cm).Ungi de fiecare data cu unt si tapetezi cu faina dosul tavii si coci fiecare foaie in cuptorul preincalzit,la foc mic,timp de 15 minute.

Pt crema:Intr-o cratita asezata pe baie de aburi,freci galbenusurile cu lapte,cacaua si zaharul,pana se ingroasa.Stingi focul,adaugi ciocolata rupta in bucati si omogenizezi.Freci untul spuma si incorporezi treptat crema racita.

Pt glazura:Fierbi la foc mic apa cu zaharul si margarina.Torni siropul peste laptele praf si amesteci,apoi lasi glazura la racit.

Umpli apoi foile cu crema,iar deasupra intinzi crema si presari bombonele.Pastrezi prajitura in frigider timp de 4-5 ore.O tai in bucati folosind un cutit umed.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise