autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Dobos cu glazura alba

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2011

Ingrediente
Pt foi:6 oua,150g zahar,un plic zahar vanilat,un virf de cutit praf de copt,500g faina,2 linguri unt, pentru planseta si tava., Pt crema:4 galbenusuri,50 ml lapte, g cacao,150 g zahar,100 g ciocolata de menaj,250 g unt., Pt glazura si decor:50 ml apa,75 g de zahar,100 g lapte praf,100 g margarina,2 linguri bombonele decorative.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Pt foi:Bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se
dizolva.Adaugi praful de copt si faina cernuta si framanti aluatul.Il imparti in 5 bucati si,pe planseta presarata cu faina,intinzi foi de marimea tavii(aproximativ 30x40 de cm).Ungi de fiecare data cu unt si tapetezi cu faina dosul tavii si coci fiecare foaie in cuptorul preincalzit,la foc mic,timp de 15 minute.
Pt crema:Intr-o cratita asezata pe baie de aburi,freci galbenusurile cu lapte,cacaua si zaharul,pana se ingroasa.Stingi focul,adaugi ciocolata rupta in bucati si omogenizezi.Freci untul spuma si incorporezi treptat crema racita.
Pt glazura:Fierbi la foc mic apa cu zaharul si margarina.Torni siropul peste laptele praf si amesteci,apoi lasi glazura la racit.
Umpli apoi foile cu crema,iar deasupra intinzi crema si presari bombonele.Pastrezi prajitura in frigider timp de 4-5 ore.O tai in bucati folosind un cutit umed.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu glazura alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coltunasi cu magiun de prune

Coltunasi cu magiun de prune

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se

6 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada cu banane si cocos

Rulada cu banane si cocos

- pisăm alunele de pădure - se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    multumesc pentru aprecieri.stiu ca pot lua mai multe puncte daca pun mai multe poze ,dar de multe ori uit sa fac poze.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Arata foarte bine. Daca pui 5 poze iei mai multe puncte.

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 februarie 2011

    arata foarte bine si cred ca-i si bun ; am salvat reteta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Interesant....trebuie sa fie foarte bun Dobosul asta..... Felicitari !

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 februarie 2011

      Delicios trebuie sa fie.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      O bunatate......felicitari...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 februarie 2011

      Tare buna cred ca e! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pt foi:6 oua,150g zahar,un plic zahar vanilat,un virf de cutit praf de copt,500g faina,2 linguri unt, pentru planseta si tava.
  • Pt crema:4 galbenusuri,50 ml lapte, g cacao,150 g zahar,100 g ciocolata de menaj,250 g unt.
  • Pt glazura si decor:50 ml apa,75 g de zahar,100 g lapte praf,100 g margarina,2 linguri bombonele decorative.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

multumesc pentru aprecieri.stiu ca pot lua mai multe puncte daca pun mai multe poze ,dar de multe ori uit sa fac poze.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Acadele chesecake cu ciocolata