autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2020

Ingrediente
Pentru baza-fursecurile:, 6 albușuri + 3 gălbenușuri,, Un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, 50 g ciocolată neagră,, 5 linguri ulei,, 7 linguri făină,, 5 g praf de copt Dr. Oetker,, , Pentru crema de cafea:, 2 gălbenușuri,, 200 ml lapte,, Un praf de sare,, 2 linguri amidon,, 2,5 ml îndulcitor,, 5 g vanilie pudră,, 1 lingură cafea solubilă,, 50 g unt,, 100 ml frișcă lichidă,, , Trufe:, 5 pișcoturi,, 2 linguri cafea (lichidă),, Arahide, după gust,, Fistic, după gust,, 1 linguriță whisky,, 30 g ciocolată cu lapte,, 2 linguri cacao neagră pudră Dr. Oetker,, , Glazura de ciocolată:, 85 g ciocolată neagră,, 100 ml lapte,, 20 g unt,, , Decor:, Sticks-uri de ciocolată cu cappucino, după gust,, Fulgi de cocos, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată.





Mod de preparare:

Baza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi.

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se păstrează deoparte.

Se bat gălbenușurile cu ciocolata, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, se adaugă uleiul, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.

Din compoziția obținută se toarnă cu o lingură, sub formă de fursecuri de 6,5 cm în diametru, într-o tavă întinsă, pe foaie de copt. Nu-i nimic dacă le faceți mai mari, se pot decupa, la sfârșit. Vă dau dimensiunea, ca să aveți o idee despre cât sunt de mari. Se coc aprox 12 min, la foc mediu, important este să nu se usuce. Se scot pe un grătar de răcire, aveți grijă să nu le suprapuneți, pentru că se înmoaie și se lipesc între ele. Se obțin cam 3 tăvi cu fursecuri, poate nu vă vor trebui toate, dar le puteți degusta cu cei dragi.



Crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, amidonul, îndulcitorul, vanilia, laptele rece, se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. Abia după ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă și cafeaua solubilă și se bate cu mixerul aprox 2 minute, până devine mătăsoasă.



Trufele: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcit. Se adaugă în ea pișoturile sfărâmate, arahidele (eu am avut sărate și le-am decojit, puteți folosi nesărate) și fisticul mărunțite, cafeaua și whisky. Se amestecă și se formează cu mâinile date prin cacao pudră mici sfere, care se tăvălesc prin cacao.



Montare: pentru acest pas se poate folosi o formă de silicon sau forme din plastic pentru aperitive. Dacă folosiți forme din plastic, așa cum făcut și eu, nu uitați să îmbrăcați pe dinăuntru fiecare formă cu folie alimentară. Mai departe, se umple forma, pe jumătate, cu cremă de cafea, se îndeasă ușor o trufă, se acoperă cu cremă, se adaugă fursecul, la bază, fixându-l cu grijă, să nu mustească. Se procedează astfel cu toate fursecurile. Se așază pe o tavă și se dau la congelator 2 ore.



Glazura de ciocolată: se pun împreună într-un ibric ciocolata neagră, laptele și untul și se fierb pe foc mic până se îngroașă ușor. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit, însă nu prea mult pentru că se întărește un pic când se răcește și, de data aceasta, avem nevoie să fie subțire, cât mai lichid, chiar dacă e cald. Când glazura e pregătită. Se scot domurile de la congelator, se scot din formă, se îndepărtează folia alimentară și se glazurează.



Decor: se pot decora după gust și imaginație. Eu am optat pentru fulgi de cocos și sticksuri de ciocolată cu cappucino.





Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porții: 15 buc

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/domuri-cu-cafea-ciocolata-si-trufa.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rapida cu crema caramel

Prajitura rapida cu crema caramel

Intrun bol dizolvati praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Cealalta cantitate de 200 ml lapte o

19 voturi    13 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), dar o sa scriu cum se prepara blatul pentru

55 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liana , 21 martie 2020

    Merita incercata aceasta minunata prajitura, bravoo si multi pupici pentru retetele tale.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru baza-fursecurile:
  • 6 albușuri + 3 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 5 linguri ulei,
  • 7 linguri făină,
  • 5 g praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru crema de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 2 linguri amidon,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 1 lingură cafea solubilă,
  • 50 g unt,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Trufe:
  • 5 pișcoturi,
  • 2 linguri cafea (lichidă),
  • Arahide
  • după gust,
  • Fistic
  • după gust,
  • 1 linguriță whisky,
  • 30 g ciocolată cu lapte,
  • 2 linguri cacao neagră pudră Dr. Oetker,
  • Glazura de ciocolată:
  • 85 g ciocolată neagră,
  • 100 ml lapte,
  • 20 g unt,
  • Decor:
  • Sticks-uri de ciocolată cu cappucino
  • după gust,
  • Fulgi de cocos
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Liana

Merita incercata aceasta minunata prajitura, bravoo si multi pupici pentru retetele tale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Espresso Prajitura Espresso

Blatul: se amestecă (cu mixerul) untul rece cu gălbenușurile, se adaugă un praf de sare, îndulcitorul, vanilia, praful de

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaelo Prajitura Raffaelo

Pentru blat: se bat ouale cu zaharul spuma apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
fursecuri cu stafide
Cookie Settings