Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele 250 ml),caldut,intr-un vas(pahar,de ex.);se lasa sa creasca cca 5 minute.
In timpul asta,ouale,untul,zaharul ramas,aromele,sarea,
se freaca bine;se adauga drojdia(cu laptele si zaharul),crescuta.Se amesteca,apoi se pune faina(cernuta cu praful de copt;se pune laptele,caldut,incetul cu incetul,pina se obtine un aluat,putin mai moale decit aluatul de cozonac;se framinta cca 8 minute.
Se pune,apoi,aluatul,intr-un vas,presarat cu putina faina;se acopera vasul,se inveleste intr-o paturica(tinuta in bucatarie pt asa ceva).
Se lasa sa creasca cca 1 ora;aluatul,trebuie sa-si dubleze volumul.
Se pune,apoi,pe suprafata de lucru,presarata cu faina;se framinta citeva secunde,apoi se intinde intr-o foaie,cu grosimea de cca 1 cm.
Se taie(daca nu avem ceva special,cu ce avem la ndemina)
rondele,gaurite la mijloc(vezi poza).
Se lasa sa creasca(rondelele)cca 10 minute,apoi se prajesc in ulei mult(ca pt cartofi pai) si fierbinte.
Focul sa fie moderat,sa se faca in mijloc(donuts).
Se pun,apoi,pe o farfurie,cu servetele absorbante
Cind sint reci,se pun pe un gratar si in zig-zag(sau cum vreti),se pune peste ele glazura:zaharul pudra +zeama de lamiie se freaca;sa fie de consistenta smintinii.Cu glazura se face,deci,un zig-zag,cu o lingura.
Glazura asta e buna,acrisoara.Se poate pune peste Donut,ciocolata(alba sau maro),topita sau zahar pudra;se pot si umple cu gem,budinca de vanilie............
Cind glazura e uscata,se servesc.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii