autor:

husni

» » Dulciuri diverse

DONUTS

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2009

Ingrediente
-600g faina, -100 g unt(margarina),la temperatura camerei, -2 oua, -cca 1/2 lingurita,sau ceva mai putin,sare, -cca250 ml lapte, -6 lingurite zahar, -1 lingurita(rasa),praf de copt, -2 lingurite drojdie, -arome(vanilie,coaja de lamiie,esenta de rom), , Pentru glazura, -4 linguri de zahar pudra, -sucul de la 1/2 de lamiie

Dificultate: Redusa Timp: 4h

7 voturi

Mod de preparare

Drojdia+1 lingurita de zahar(din cele 6 lingurite)se topeste in cca 10 linguri de lapte (din cele 250 ml),caldut,intr-un vas(pahar,de ex.);se lasa sa creasca cca 5 minute.
In timpul asta,ouale,untul,zaharul ramas,aromele,sarea,
se freaca bine;se adauga drojdia(cu laptele si zaharul),crescuta.Se amesteca,apoi se pune faina(cernuta cu praful de copt;se pune laptele,caldut,incetul cu incetul,pina se obtine un aluat,putin mai moale decit aluatul de cozonac;se framinta cca 8 minute.
Se pune,apoi,aluatul,intr-un vas,presarat cu putina faina;se acopera vasul,se inveleste intr-o paturica(tinuta in bucatarie pt asa ceva).
Se lasa sa creasca cca 1 ora;aluatul,trebuie sa-si dubleze volumul.
Se pune,apoi,pe suprafata de lucru,presarata cu faina;se framinta citeva secunde,apoi se intinde intr-o foaie,cu grosimea de cca 1 cm.
Se taie(daca nu avem ceva special,cu ce avem la ndemina)
rondele,gaurite la mijloc(vezi poza).
Se lasa sa creasca(rondelele)cca 10 minute,apoi se prajesc in ulei mult(ca pt cartofi pai) si fierbinte.
Focul sa fie moderat,sa se faca in mijloc(donuts).
Se pun,apoi,pe o farfurie,cu servetele absorbante
Cind sint reci,se pun pe un gratar si in zig-zag(sau cum vreti),se pune peste ele glazura:zaharul pudra +zeama de lamiie se freaca;sa fie de consistenta smintinii.Cu glazura se face,deci,un zig-zag,cu o lingura.
Glazura asta e buna,acrisoara.Se poate pune peste Donut,ciocolata(alba sau maro),topita sau zahar pudra;se pot si umple cu gem,budinca de vanilie............
Cind glazura e uscata,se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "DONUTS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi Donuts

Gogosi Donuts

Drojdia se dizolva in apa calduta. Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    grozava ! felicitari Cami ;am salvat reteta

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

    arata foarte bine ;si cred ca e o reteta grozava ;am salvat-o

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Foarte bune Camelia!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      buna reteta,,,gogosi gaurite,,.felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Felicitari Camelia, ai niste retete dedelicioaseeee

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      sunt bune4 si frumoase!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Arata minunat, Cami.

    • Fara foto

      Nadia , 27 septembrie 2009

      Arata foarte bine! Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

      Cred ca sunt un deliciu, felicitari draga Camelia.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

      Tare bune cred ca sunt.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

      Camelia, sunt tare aspectoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

7 voturi

Ingrediente

  • -600g faina
  • -100 g unt(margarina),la temperatura camerei
  • -2 oua
  • -cca 1/2 lingurita,sau ceva mai putin,sare
  • -cca250 ml lapte
  • -6 lingurite zahar
  • -1 lingurita(rasa),praf de copt
  • -2 lingurite drojdie
  • -arome(vanilie,coaja de lamiie,esenta de rom)
  • Pentru glazura
  • -4 linguri de zahar pudra
  • -sucul de la 1/2 de lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

grozava ! felicitari Cami ;am salvat reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
RULADA CU GEM SI CIOCOLATA