autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Dorada gustos si exotic in crusta de sare

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
5 buc.dorada, 4 kg sare grunjoasa, zeama de lamaie, de masline

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Pestii se curata de intestine si grasime,iar solzii nu se indeparteaza.Se spala si se sterg bine.
Intr-o tava se aseaza un strat de sare grunjoasa , ca un pat de cca 3 cm grosime,asezam pestii si ii acoperim complet cu un strat de sare de cca 2-3 cm.Introducem tava la cuptor,iar cand incepe sarea sa devina aurie este gata.Dureaza cam 2 ore.

Trebuie sa aveti multa rabdare pentru a indeparta crusta de sare si multa atentie pentru a scoate pestii intregi,cu tot cu piele.
Crusta de sare se desface de jur imprejurul tavii cu ajutorul unui cutit,iar cu un ciocan de batut friptura(snitelele) se bate usor, usor deasupra pentru a crapa crusta de sare si tot asa pana scoatem pestii pe care ii asezam pe un platou curat.

Pestii isi iau sare exact cat au nevoie ,iar la servire se indeparteaza pielea si oasele , servindu-se cu zeama de lamaie si stropiti cu putin ulei de masline.

Dorada este un peste oceanic foarte rar cu carnea alba,gustoasa insa acum se creste mult in crescatorii si de aceea are un pret putin mai ridicat.Dar,merita sa ne satisfacem pofta sau curiozitatea culinara macar o data,nu?
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada gustos si exotic in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Briose cu cascaval, carnati afumati si gogosari murati

Intr-un castron amestecam iaurtul, ouale, uleiul, sarea si cascavalul ras. Separat amestecam faina

8 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Aperitiv

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    foarte buna reteta..asa fac si eu ,la fel la fel,.........aici va pun o poza.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Multumesc mult Vera...

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    felicitari valentina,si eu pregatesc pestele in crusta de sare este bun si sanatos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Multumesc mult...

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      V-am intrebat de denumirea acestui peste in romana pentru ca eu nu am auzit de el doar aici in Spania, si sper sa nu credeti ca ma falesc cu asta.Toate cele bune din partea mea tuturor gustoaselor. Sunteti super toate.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      in franceza se spune dorade nu dourade,dar e cum ai spus,buna oricum

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Delicos

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      ok le-am sters. eu cred ca da este bun acest peste oricum este pregatit.eu il fac asa ca tine dar si prajit cu mamaliguta si mujdei.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      upss am atasat poze care nu corespund retetei,am sa le sterg..........:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult Nadia Maria...In limba romana se spune ca si in spaniola Dorada si in franceza este mai apropiat se spune Dourade... Acest peste este bun oricum ar fi preparat,nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Ma bucur ca iti place draga Silvia....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Alice iti multumesc mult pentru fotografiile cu bunatati pe care le-ai atasat....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult ma bucur ca va place...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Este un deliciu.Nu am facut,dar am mancat la o prietena.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Aveti dreptate fetelor, este unpeste deosebit de bun.Eu il fac pe placa sau prajit in ulei. Am si o intrebare :si in Romania se numeste "dorada" acest peste? sau sunteti si voi prin Spania?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      buna,exact asa fac si eu................acest peste iese foarte foarte bun asa cu sare la cuptor.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 5 buc.dorada
  • 4 kg sare grunjoasa
  • zeama de lamaie, de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult Vera...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri picante