autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Două variante de prăjitură cu nuci

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2011

Ingrediente
Varianta de criză sau "coteţ":, , 200 g zahăr, 200 g unsoare, 2 ouă, 4-5 linguri de smântână, Coajă de lămâie, 500 g de făină, 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, Puţină sare, Umplutură din 300g nuci măcinate şi 1 borcan de dulceaţă, , Varianta a două, "modernă":, - 100 g nuci tăiate, - 500 g de mere Golden, - 100 g făină, - 3 ouă, - 125 g de zahăr, - 75 g unt sărat, - 1 / 2 linguriţă praf de copt, - 1 lămâie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Varianta 1:

Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.
Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.
Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.
Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.
Se coace până se rumeneşte.

Varianta a doua:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).
Topeşte untul.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.
Adaugă făina si praful de copt, amestecă.
Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.
Coace aproximativ 50 min.
Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.
Serviţi la temperatura camerei sau caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Două variante de prăjitură cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macaroane cu nuca

Macaroane cu nuca

Albusele se bat bine cu mixerul la viteza cea mai mare,pina incepe sa se formeze bezea atunci se

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam

100 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Delicioase...

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 12 februarie 2012

    Super ambele variante!Azi am sa fac si eu ,sa vad ce voi folosi ca" unsoare" cum zice Adelina.Sunt mai multe variante >o sa vad care imi este mai la indemina.Felicitari doamna!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2011

    Foarte bune!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Varianta de criză sau "coteţ":
  • 200 g zahăr
  • 200 g unsoare
  • 2 ouă
  • 4-5 linguri de smântână
  • Coajă de lămâie
  • 500 g de făină
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
  • Puţină sare
  • Umplutură din 300g nuci măcinate şi 1 borcan de dulceaţă
  • Varianta a două
  • "modernă":
  • - 100 g nuci tăiate
  • - 500 g de mere Golden
  • - 100 g făină
  • - 3 ouă
  • - 125 g de zahăr
  • - 75 g unt sărat
  • - 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • - 1 lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Rulada cu mere si gem de prune