Ingrediente
Varianta de criză sau "coteţ":, , 200 g zahăr, 200 g unsoare, 2 ouă, 4-5 linguri de smântână, Coajă de lămâie, 500 g de făină, 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, Puţină sare, Umplutură din 300g nuci măcinate şi 1 borcan de dulceaţă, , Varianta a două, "modernă":, - 100 g nuci tăiate, - 500 g de mere Golden, - 100 g făină, - 3 ouă, - 125 g de zahăr, - 75 g unt sărat, - 1 / 2 linguriţă praf de copt, - 1 lămâie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
12 voturi
Mod de preparare
Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.
Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.
Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.
Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.
Se coace până se rumeneşte.
Varianta a doua:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).
Topeşte untul.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.
Adaugă făina si praful de copt, amestecă.
Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.
Coace aproximativ 50 min.
Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.
Serviţi la temperatura camerei sau caldă.