Varianta 1:
Se face un aluat din cele de mai sus, se lasă 30 de minute la frigider.
Din jumătate se întinde o foaie şi se pune în tava unsă cu ulei sau unsoare.
Peste aluat se pune o dulceaţă mai groasă/gem/marmeladă de care doriţi amestecată cu nuci.
Din aluatul rămas se fac fâşii lungi care se pun peste dulceaţă.
Se coace până se rumeneşte.
Varianta a doua:
Preîncălzeşte cuptorul la 180 ° C (t. 6).
Topeşte untul.
Bate ouăle cu zahărul.
Adaugă untul topit, nucile. Amestecă.
Adaugă făina si praful de copt, amestecă.
Se taie în felii merele şi se adaugă sucul de lămâie.
Se toarnă într-o formă de tort (24 cm diametru), unsă cu unt.
Coace aproximativ 50 min.
Lasă să se răcească 10 minute înainte să o scoţi din formă.
Serviţi la temperatura camerei sau caldă.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservantiRasfata-te cu o salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de dovlecei cruzi cu iaurt si usturoi – reteta rapida, racoritoare si sanatoasaBucura-te de o salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. O reteta simpla, rapida si sanatoasa, perfecta pentru...
Salata de vara cu feta, rosii, castraveti si masline. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii