autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Double Chocolate Cake

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
Pentru blatul cu ciocolata amaruie, 100 gr unt, plus pentru forma, 150 gr zahar alb, 50 gr zahar brun, 1 plic zahar vanilat bourbon, 150 gr ciocolata amaruie, 1 lingura de miere, 3 oua, separate, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de rom, 100 gr faina, 30 gr pudra de cacao, 1 lingurita scortisoara macinata, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, , Pentru blatul cu ciocolata alba, 100 gr unt, plus pentru forma, 150 gr zahar alb, 1 plic zahar vanilat bourbon, 180 gr ciocolata alba cu alune de padure si fulgi de porumb, 1 lingura de miere, 3 oua, separate, 1 lingurita esenta de vanilie, 100 gr faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o fome dorita de tort.
Pentru blatul cu ciocolata amaruie, se pune untul cu cele 3 feluri de zahar, ciocolata si mierea la topit la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu esentele apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara si praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma si se pune deoparte pana cand se prepara cealalta compozitie.
Pentru blatul cu ciocolata alba, se pune untul cu cele 2 feluri de zahar, ciocolata si mierea la topit la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca 5 minute.Intr-un bol, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu vanilia apoi se incorporeaza amestecul cu unt.Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt apoi se incorporeaza la galbenusuri.Se inglobeaza in final albusurile spuma.
Se toarna din ambele compozitii in tava pregatita, alternandu-le.Se da la copt 25-35 minute apoi se lasa sa se raceasca si se serveste asa cum este sau se decoreaza dupa dorinta fiecaruia.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Double Chocolate Cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

4 galbenusuri se freaca cu patru linguri de zahar pina devine o crema spumoasa. Se pune apoi pe bain

5 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    niky , 28 mai 2013

    putem afla si o reteta pentru fondantul pentru ornat si pentru figurine ¿!ms!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Super !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Gustos trebuie sa mai fie...de unde iei decorul?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul cu ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • plus pentru forma
  • 150 gr zahar alb
  • 50 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura de miere
  • 3 oua
  • separate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 gr faina
  • 30 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru blatul cu ciocolata alba
  • 100 gr unt
  • plus pentru forma
  • 150 gr zahar alb
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 180 gr ciocolata alba cu alune de padure si fulgi de porumb
  • 1 lingura de miere
  • 3 oua
  • separate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

niky

putem afla si o reteta pentru fondantul pentru ornat si pentru figurine ¿!ms!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de cacao si crema de vanilie cu nuca