autor:

autor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Dovezi de iubire in prajitura cu branza

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
4 oua, 500 g branza de vaci, 150 g smantana, 150 g iaurt, 150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile), 3 linguri gris, zahar vanilat/esenta vanilie, coaja rasa de portocala - eu am gasit uscata, de la portocale netratate cu chimicale, putin unt moale pentru uns formele, Optionale:, o para mare, 2 linguri stafide, ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza), putin zahar brun pentru presarat pe deasupra, Pentru servit am mai folosit:, alune de padure, 2 patratele ciocolata alba, dulceata de capsune, cateva frunzulite de menta

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

0 voturi

Mod de preparare

Pentru a obtine o compozitie cremoasa cel mai bine este sa folosim un robot de bucatarie. Branza de vaci este posibil sa fie mai uscata, caz in care se aduna intr-un fel de bobite (intelegeti voi ce vreau sa spun) pe care robotul numai bine le taie si le omogenizeaza. Cine nu are robot, e bine sa caute o branza de vaci mai cremoasa.



Asaa…. punem toate ingredientele (oua, branza, iaurt, smantana, zahar, gris, arome) intr-un vas si amestecam bine de tot.

Pentru prajiturelele cu ciocolata, radem pe razatoarea mica ciocolata, apoi adaugam 200 g compozitie de branza si amestecam. Am uns formele de silicon cu unt si am turnat compozitia.



Para am taiat-o in feliute subtiri, am asezat-o in forme si am presarat zahar brun. Alta combinatie ar fi pere, stafide si zahar brun.



Le-am pus la cuptor, la 180 de grade. Timpul de coacere difera in functie de marimea formelor - cam 15 minute cele mici de tot cu ciocolata, 20-25 de minute cele in forme de briose, 30-35 cele in tavite. Ideea este sa le verificati, iar cand centrul nu mai este lichid sunt gata. Cand le scoateti din cuptor, prajiturelele de branza sunt foarte fragede si moi. Cand se racesc se strang si se mai intaresc.



Pentru prezentare am folosit dulceata de capsuni, menta, alune de padure maruntite, iar unele inimioare le-am uns cu ciocolata alba topita la bain-marie. Cu asa un desert sigur veti primi o gramada de zambete si cine stie… poate si iubire vesnica ;)



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul IriA.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovezi de iubire in prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 150 g iaurt
  • 150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile)
  • 3 linguri gris
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • coaja rasa de portocala - eu am gasit uscata
  • de la portocale netratate cu chimicale
  • putin unt moale pentru uns formele
  • Optionale:
  • o para mare
  • 2 linguri stafide
  • ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza)
  • putin zahar brun pentru presarat pe deasupra
  • Pentru servit am mai folosit:
  • alune de padure
  • 2 patratele ciocolata alba
  • dulceata de capsune
  • cateva frunzulite de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ștrudel cu mere