Ingrediente
4 oua, 500 g branza de vaci, 150 g smantana, 150 g iaurt, 150 de grame zahar (aici puteti jongla dupa cat de dulci va plac deserturile), 3 linguri gris, zahar vanilat/esenta vanilie, coaja rasa de portocala - eu am gasit uscata, de la portocale netratate cu chimicale, putin unt moale pentru uns formele, Optionale:, o para mare, 2 linguri stafide, ciocolata (am pus 2 patratele rase pt 200 g compozitie de branza), putin zahar brun pentru presarat pe deasupra, Pentru servit am mai folosit:, alune de padure, 2 patratele ciocolata alba, dulceata de capsune, cateva frunzulite de menta
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
0 voturi
Mod de preparare
Asaa…. punem toate ingredientele (oua, branza, iaurt, smantana, zahar, gris, arome) intr-un vas si amestecam bine de tot.
Pentru prajiturelele cu ciocolata, radem pe razatoarea mica ciocolata, apoi adaugam 200 g compozitie de branza si amestecam. Am uns formele de silicon cu unt si am turnat compozitia.
Para am taiat-o in feliute subtiri, am asezat-o in forme si am presarat zahar brun. Alta combinatie ar fi pere, stafide si zahar brun.
Le-am pus la cuptor, la 180 de grade. Timpul de coacere difera in functie de marimea formelor - cam 15 minute cele mici de tot cu ciocolata, 20-25 de minute cele in forme de briose, 30-35 cele in tavite. Ideea este sa le verificati, iar cand centrul nu mai este lichid sunt gata. Cand le scoateti din cuptor, prajiturelele de branza sunt foarte fragede si moi. Cand se racesc se strang si se mai intaresc.
Pentru prezentare am folosit dulceata de capsuni, menta, alune de padure maruntite, iar unele inimioare le-am uns cu ciocolata alba topita la bain-marie. Cu asa un desert sigur veti primi o gramada de zambete si cine stie… poate si iubire vesnica ;)
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul IriA.ro.