Ingrediente
Avem nevoie de dovleac, miere de albine, zahar, scortisoara si cuisoare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
17 voturi
Mod de preparare
Fiecare bucata se cresteaza la randul ei atat verticala cat si pe orizontala,asezandu-se astfel intr-o tava care se va introduce la cuptor. Dupa cca 20-25 de minute,cand bucatile de dovleac au inceput sa se inmoaie si sa se desfaca, \"sa infloreasca\" crestaturile facute ,se infig cate 3-4 cuisoare in fiecare bucata de dovleac,se stropesc cu miere de albine,zahar si scortisoara dupa gust si se reintroduce tava la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc frumos bucatile de dovleac.Din cand in cand se mai stropesc cu siropul din tava…
Acest desert se serveste rece ...
Se poate servi cu frisca si cu nuca macinata...
Pofta buna !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009
Interesanta reteta. Nu am mancat niciodata.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009
Multumesc mult...
cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
Un deliciu si este si sanatos!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009
Delicios...Si eu fac, dar nu pun nici zahar, nici miere...