autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
, Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja, piper macinat,cimbru,rozmarin, cascaval feliat, In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor..., , 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava la cuptor sau la grill,iar cand incep sa se rumeneasca se aseaza pe fiecare bucata de dovleac felii de cascaval si se reintroduce tava la cuptor(grill) cca 3-4 minute pentru gratinare.
O alta varianta este aceea de a aseza pe feliile de dovleac cate o felie de sunca,apoi cascaval si introduceti pentru gratinare...
Se poate servi ca aperitiv sau chiar garnitura la friptura,snitele...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulouri de vinete cu branza

Rulouri de vinete cu branza

Intr-un vas se pregateste umplutura, se amesteca branzeturile cu coaja de lamaie si cu firele de

2 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Coca: galbenususrile se bat cu sare si smintina, apoi se adauga peste faina si se framinta un aluat

19 voturi    10 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Apetisant. Buna idee

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    ador dovleacul,iar reteta ta este simpa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja
  • piper macinat,cimbru,rozmarin
  • cascaval feliat
  • In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor...
  • 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Muffin cu branza si porumb