autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
, Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja, piper macinat,cimbru,rozmarin, cascaval feliat, In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor..., , 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava la cuptor sau la grill,iar cand incep sa se rumeneasca se aseaza pe fiecare bucata de dovleac felii de cascaval si se reintroduce tava la cuptor(grill) cca 3-4 minute pentru gratinare.
O alta varianta este aceea de a aseza pe feliile de dovleac cate o felie de sunca,apoi cascaval si introduceti pentru gratinare...
Se poate servi ca aperitiv sau chiar garnitura la friptura,snitele...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placintele cu ricotta si stafide

Placintele cu ricotta si stafide

Se toarna faina in forma de vulcan,intr-un castron,iar in interior se adauga vinul,1/4 din ulei,sare

11 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saleuri

Saleuri

Se dezgheata aluatul, se rade cascavalul, se presara semintele de chimen, apoi se taie betisoare

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Apetisant. Buna idee

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    ador dovleacul,iar reteta ta este simpa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja
  • piper macinat,cimbru,rozmarin
  • cascaval feliat
  • In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor...
  • 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Aperitiv cu brânză