autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
, Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja, piper macinat,cimbru,rozmarin, cascaval feliat, In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor..., , 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava la cuptor sau la grill,iar cand incep sa se rumeneasca se aseaza pe fiecare bucata de dovleac felii de cascaval si se reintroduce tava la cuptor(grill) cca 3-4 minute pentru gratinare.
O alta varianta este aceea de a aseza pe feliile de dovleac cate o felie de sunca,apoi cascaval si introduceti pentru gratinare...
Se poate servi ca aperitiv sau chiar garnitura la friptura,snitele...
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pogacele cu cascaval

Pogacele cu cascaval

Punem faina in bol, adaugam smantana, ulei sau unt topit, sare si cascaval si amestecam bine pana

1 vot    0 comentarii
35 min
Aperitive cu brinza
Crema de branza cu ciuperci

Crema de branza cu ciuperci

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

    Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Apetisant. Buna idee

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    ador dovleacul,iar reteta ta este simpa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de felii sau rondele subtiri (pana in 4 -5 mm ) de dovleac curatate de coaja
  • piper macinat,cimbru,rozmarin
  • cascaval feliat
  • In perioada postului puteti folosi branza tofu,cascaval vegetal,ornati cu masline,rosii...Este tare gustos si hranitor...
  • 2.Puteti aseza pe dovleac felii de sunca si cascaval...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc...Este tare gustos si se imbina foarte bine gusturile si aromele ingredientelor folosite...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Trifoi delicios