autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Dovleac cu rozmarin

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
un dovleac butternut, o legatura de rozmarin proaspat, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de friptura, ungem miezul dovleacului cu ulei de masline, presaram sare si piper si dam la copt. Le coacem la foc mediu, pana cand se inmoaie miezul de dovleac(eu le-am copt 45’). Le servim caldute.
Se serveste ca garnitura sau fel principal vegetarian. Dar este atat de bun incat noi l-am savurat asa simplu, nici poze de final pentru prezentare, nu am mai apucat sa fac.

Dovleacul preparat dupa aceasta reteta africana este foarte delicios, placut aromat si are un parfum sublim.

sursa : http://www.mondocucina.ro

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Corabioare de creveti umplute cu salata de cruditati si nuci caramelizate

Se trece la spalarea si curatarea: morcovilor, telinei, merelor si usturoiului. Dupa ce au fost curatate

19 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Trebuie incercat cu sare si piper. Sant sigura ca are un gust deosebit.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Adriana , Adelina, Mihaela si Ramona ... dragele mele gustoase , va multumesc pt aprecieri si chiar va recomand sa incercati aceasta combinatie... e altceva dar ceva fin si foarte bun. Pupici.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Îmi place aroma rozmarinului, chiar îl am "fresh" în vas :) bunã idee, felicitãri!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Foarte aromat si apetisant!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Îmi place extraordinar de mult. O să fac şi eu.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      ce bine arata..imi place mult dovleacul...dar nu am incercat niciodata cu rozmarin...trebuie incercat. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • un dovleac butternut
  • o legatura de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuie incercat cu sare si piper. Sant sigura ca are un gust deosebit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Vinete cu cascaval