autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Dovleac cu rozmarin

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2011

Ingrediente
un dovleac butternut, o legatura de rozmarin proaspat, ulei de masline, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de friptura, ungem miezul dovleacului cu ulei de masline, presaram sare si piper si dam la copt. Le coacem la foc mediu, pana cand se inmoaie miezul de dovleac(eu le-am copt 45’). Le servim caldute.
Se serveste ca garnitura sau fel principal vegetarian. Dar este atat de bun incat noi l-am savurat asa simplu, nici poze de final pentru prezentare, nu am mai apucat sa fac.

Dovleacul preparat dupa aceasta reteta africana este foarte delicios, placut aromat si are un parfum sublim.

sursa : http://www.mondocucina.ro

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pane-uri de ciuperci umplute

Pane-uri de ciuperci umplute

Spalam ciupercile si le indepartam coditele. Maruntim ceapa si ardeii si-I punem intr-o tigaie cu

24 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive
bruschete de rosii cu busuioc

bruschete de rosii cu busuioc

rosia se spala si se taie cubulete marunte. usturoiul se da pe razatoarea mica si se amesteca cu

3 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

    Trebuie incercat cu sare si piper. Sant sigura ca are un gust deosebit.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Adriana , Adelina, Mihaela si Ramona ... dragele mele gustoase , va multumesc pt aprecieri si chiar va recomand sa incercati aceasta combinatie... e altceva dar ceva fin si foarte bun. Pupici.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

    Îmi place aroma rozmarinului, chiar îl am "fresh" în vas :) bunã idee, felicitãri!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 februarie 2011

      Foarte aromat si apetisant!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      Îmi place extraordinar de mult. O să fac şi eu.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

      ce bine arata..imi place mult dovleacul...dar nu am incercat niciodata cu rozmarin...trebuie incercat. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • un dovleac butternut
  • o legatura de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Trebuie incercat cu sare si piper. Sant sigura ca are un gust deosebit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Fasole batuta