autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac prajit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg), , 50 g unt topit, , sare, , piper pisat, , 1/2 legatura patrunjel verde,, 1 catel de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu patrunjelul tocat si usturoiul presat si se mai lasa putin pe foc. Dovleacul astfel preparat se poate servi cu smantana si verdeata - ca aperitiv - sau ca garnitura la orice fel de friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tort aperitiv cu legume

Tort aperitiv cu legume

Morcovii, cartofii, telina si patrunjelul, toate curatate si spalate, se pun la fiert intr-un vas

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Rulada cu legume

Rulada cu legume

Legumele se spala. Se taie in cubulete. Se incinge tigaia intre timp. Se folosesc pentru calirea

2 voturi    1 comentariu
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg)
  • 50 g unt topit
  • sare
  • piper pisat
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pasta de conopida cu crema de branza si usturoi