autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac prajit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg), , 50 g unt topit, , sare, , piper pisat, , 1/2 legatura patrunjel verde,, 1 catel de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu patrunjelul tocat si usturoiul presat si se mai lasa putin pe foc. Dovleacul astfel preparat se poate servi cu smantana si verdeata - ca aperitiv - sau ca garnitura la orice fel de friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se iau ciupercile şi se curăţă, după care se spală bine cu apă rece. Li se vor tăia codiţele,

6 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive
Fasole cu usturoi si verdeata

Fasole cu usturoi si verdeata

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi se pune la fiert. Inainte de servire, se lasa, cateva

4 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg)
  • 50 g unt topit
  • sare
  • piper pisat
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Clatite din cartofi