autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac prajit

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg), , 50 g unt topit, , sare, , piper pisat, , 1/2 legatura patrunjel verde,, 1 catel de usturoi.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm, care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se rumenesc circa 5 minute pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu patrunjelul tocat si usturoiul presat si se mai lasa putin pe foc. Dovleacul astfel preparat se poate servi cu smantana si verdeata - ca aperitiv - sau ca garnitura la orice fel de friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac prajit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de gulii

Salata de gulii

Trei oua le fierbem tare 5-7 minute , apoi le racim 1 minut in apa rece ; cojim ouale.Razuim ouale

2 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg)
  • 50 g unt topit
  • sare
  • piper pisat
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1 catel de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftelute de legume