Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite, , 2 catei de usturoi, , 1-2 linguri ulei, , 2 lingurite ardei iute pisat, , 750 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri pasta de rosii, , sare, , piper, , 50 g migdale taiate, , 2 dovleci mai mici (cca 950 g), , 3 fire de menta, , 4 fire de patrunjel, , 1 lamaie, , 300 g iaurt (crema), , menta pentru ornat.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Se taie dovlecii in doua, se umplu cu tocatura, se invelesc - separat - in folie de aluminiu si se dau circa o ora si un sfert la cuptorul incins la 200°.
Se toaca marunt menta si patrunjelul, se rade coaja de lamaie, se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si cu verdeata tocata si se condimenteaza cu sare si piper.
Se scot dovlecii din cuptor, se indeparteaza folia, se lasa putin sa se raceasca si se servesc cu sosul de iaurt, folosind cateva frunzulite de menta pentru ornat.