autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac umplut

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite, , 2 catei de usturoi, , 1-2 linguri ulei, , 2 lingurite ardei iute pisat, , 750 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri pasta de rosii, , sare, , piper, , 50 g migdale taiate, , 2 dovleci mai mici (cca 950 g), , 3 fire de menta, , 4 fire de patrunjel, , 1 lamaie, , 300 g iaurt (crema), , menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul incins impreuna cu ardeiul iute. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca si ea 5 minute. Se incorporeaza pasta de rosii, sarea si piperul, se lasa pe foc pana ce se evapora toata zeama, dupa care se adauga migdalele taiate.
Se taie dovlecii in doua, se umplu cu tocatura, se invelesc - separat - in folie de aluminiu si se dau circa o ora si un sfert la cuptorul incins la 200°.
Se toaca marunt menta si patrunjelul, se rade coaja de lamaie, se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si cu verdeata tocata si se condimenteaza cu sare si piper.
Se scot dovlecii din cuptor, se indeparteaza folia, se lasa putin sa se raceasca si se servesc cu sosul de iaurt, folosind cateva frunzulite de menta pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert cu sare si unt. Din momentul in care incep

33 voturi    36 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cea de-a  VII-a intilnirea a

Cea de-a VII-a intilnirea a "Gustoaselor" la Bran-Predelut 15-17 iulie 2015 - Prima parte

Aceasta a VII-a intilnire a "Gustoaselor" a avut de fapt doua parti si s-a desfasurat, de data aceasta

3 voturi    0 comentarii
1 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 lingurite ardei iute pisat
  • 750 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale taiate
  • 2 dovleci mai mici (cca 950 g)
  • 3 fire de menta
  • 4 fire de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 300 g iaurt (crema)
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
CIUPERCI CU MAIONEZA