autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac umplut

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite, , 2 catei de usturoi, , 1-2 linguri ulei, , 2 lingurite ardei iute pisat, , 750 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri pasta de rosii, , sare, , piper, , 50 g migdale taiate, , 2 dovleci mai mici (cca 950 g), , 3 fire de menta, , 4 fire de patrunjel, , 1 lamaie, , 300 g iaurt (crema), , menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul incins impreuna cu ardeiul iute. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca si ea 5 minute. Se incorporeaza pasta de rosii, sarea si piperul, se lasa pe foc pana ce se evapora toata zeama, dupa care se adauga migdalele taiate.
Se taie dovlecii in doua, se umplu cu tocatura, se invelesc - separat - in folie de aluminiu si se dau circa o ora si un sfert la cuptorul incins la 200°.
Se toaca marunt menta si patrunjelul, se rade coaja de lamaie, se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si cu verdeata tocata si se condimenteaza cu sare si piper.
Se scot dovlecii din cuptor, se indeparteaza folia, se lasa putin sa se raceasca si se servesc cu sosul de iaurt, folosind cateva frunzulite de menta pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei cu maioneza

Dovlecei cu maioneza

Se curata dovleceii, se taie pe jumatate in lung si se pun la fiert 15-20 de minute. Dupa ce au fiert

7 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de broccoli

Salata de broccoli

Broccoli este o leguma-minune. Bogat in antioxidanti puternici, broccoli devine o arma de temut in

19 voturi    3 comentarii
15h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 lingurite ardei iute pisat
  • 750 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale taiate
  • 2 dovleci mai mici (cca 950 g)
  • 3 fire de menta
  • 4 fire de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 300 g iaurt (crema)
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Quiche cu praz