autor:

Fara foto

» » Aperitive

Dovleac umplut

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite, , 2 catei de usturoi, , 1-2 linguri ulei, , 2 lingurite ardei iute pisat, , 750 g carne tocata (porc+vita), , 3 linguri pasta de rosii, , sare, , piper, , 50 g migdale taiate, , 2 dovleci mai mici (cca 950 g), , 3 fire de menta, , 4 fire de patrunjel, , 1 lamaie, , 300 g iaurt (crema), , menta pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul incins impreuna cu ardeiul iute. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca si ea 5 minute. Se incorporeaza pasta de rosii, sarea si piperul, se lasa pe foc pana ce se evapora toata zeama, dupa care se adauga migdalele taiate.
Se taie dovlecii in doua, se umplu cu tocatura, se invelesc - separat - in folie de aluminiu si se dau circa o ora si un sfert la cuptorul incins la 200°.
Se toaca marunt menta si patrunjelul, se rade coaja de lamaie, se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si cu verdeata tocata si se condimenteaza cu sare si piper.
Se scot dovlecii din cuptor, se indeparteaza folia, se lasa putin sa se raceasca si se servesc cu sosul de iaurt, folosind cateva frunzulite de menta pentru ornat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Braduti sarati

Braduti sarati

Am mixat bine toate ingredientele, apoi am format o bila de aluat, ce care am dat-o la rece pt. cca.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei
  • 2 lingurite ardei iute pisat
  • 750 g carne tocata (porc+vita)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 g migdale taiate
  • 2 dovleci mai mici (cca 950 g)
  • 3 fire de menta
  • 4 fire de patrunjel
  • 1 lamaie
  • 300 g iaurt (crema)
  • menta pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt