Dovleac umplut

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe potrivite,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 2 lingurite ardei iute pisat,
  • 750 g carne tocata (porc+vita),
  • 3 linguri pasta de rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 50 g migdale taiate,
  • 2 dovleci mai mici (cca 950 g),
  • 3 fire de menta,
  • 4 fire de patrunjel,
  • 1 lamaie,
  • 300 g iaurt (crema),
  • menta pentru ornat.

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa si usturoiul si se calesc in uleiul incins impreuna cu ardeiul iute. Se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca si ea 5 minute. Se incorporeaza pasta de rosii, sarea si piperul, se lasa pe foc pana ce se evapora toata zeama, dupa care se adauga migdalele taiate.

Se taie dovlecii in doua, se umplu cu tocatura, se invelesc - separat - in folie de aluminiu si se dau circa o ora si un sfert la cuptorul incins la 200°.

Se toaca marunt menta si patrunjelul, se rade coaja de lamaie, se amesteca iaurtul cu coaja de lamaie si cu verdeata tocata si se condimenteaza cu sare si piper.

Se scot dovlecii din cuptor, se indeparteaza folia, se lasa putin sa se raceasca si se servesc cu sosul de iaurt, folosind cateva frunzulite de menta pentru ornat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise