autor:

valentina ionita

» » Aperitive

DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
4 dovlecei, 4 linguri ulei de masline, 200 g branza telemea, cascaval ras dupa gust, 200 ml iaurt, 2-3 linguri de smantana, sare, gust, 2-3 catei de usturoi sau dupa gust, o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust, , Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Dificultate: Redusa Timp: 1h

34 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se taie in jumatate pe lungime si se indeparteaza semintele.
Jumatatile de dovlecei se inteapa din loc in loc cu o scobitoare (pe partea cu coaja)se aseaza pe o folie de aluminiu in tava ,se ung bine pe toate partile cu ulei amestecat cu sare, piper, busuioc,cimbru dupa gust si se presara din abundenta cu branza rasa amestecata cu cascaval ras presandu-se usor cu mana.In functie de marimea dovleceilor se coc la grill sau in cuptor in jur de 20-30 de minute,avand mare grija sa nu se inmoaie prea tare.
Se servesc stropiti cu sosul format din iaurt, smantana, mararul tocat foarte fin si usturoiul pisat.
Pofta bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI CU BRANZA LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei cu branza la cuptor

Dovlecei cu branza la cuptor

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Budinci
Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva,

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Oana Oana , 07 iulie 2015

    Decebal Iovan

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

    O sa va placa cu siguranta...Sunt deliciosi...

  • Fara foto

    Decebal Iovan , 21 iulie 2014

    Sa imi spui cum au iesit... Iar daca sunt buni, sa-mi pastrezi si mie o portie ;)

    • Fara foto

      Ioana Ghe , 21 iulie 2014

      ia sa incerc!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile voastre...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Va multumesc mult pentru aprecierile si sfaturile voastre...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      buni si gustosi!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Grozav ! Noroc ca mai gasesc dovlecei.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Foarte bine arata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc ...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009

      Am preparat si eu aceasta reteta ,e delicioasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Multumesc...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Prezentarea este foarte reusita,felicitari,cred ca este si tare gustoasa aceasta mancare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca e un deliciu. Am sa incerc si eu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Iti multumesc pentru aprecieri si incredere .Ma bucur mult de tot ca v-a placut aceasta reteta...

    • Fara foto

      gabi31415 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Am incercat si eu acesta reteta si e delicioasa , ai mei au fost incantati si au cerut 'repetir' :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

34 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 g branza telemea
  • cascaval ras dupa gust
  • 200 ml iaurt
  • 2-3 linguri de smantana
  • sare, gust
  • 2-3 catei de usturoi sau dupa gust
  • o lingura de marar tocat foarte fin sau dupa gust
  • Cantitatile se pot modifica in functie de portiile dorite...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

O sa va placa cu siguranta...Sunt deliciosi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulouri cu sunca si cascaval