Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite.
Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.
Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam.
Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.
Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie.
Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas.
Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia.
Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra.
Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii