Dovlecei cu cas gratinati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei cu cas gratinati

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 1 ceapa verde
  • 120 gr cas
  • 150 gr cascaval
  • 1/2 legatura marar verde
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • cateva felii de kapia
  • rozmarin uscat

Mod de preparare

Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite.

Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie.

Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.

Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.

Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam.

Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.

Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie.

Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas.

Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia.

Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra.

Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi