Spalam, dovleceii si ii taiem cuburi potrivite.
Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Ceapa verde o curatam si o taiem rondele.
Casul il taiem bucatele mici, iar cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Mararul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt.
Intr-un bol punem bucatile de dovlecel, casul, ceapa verde si le amestecam.
Adaugam cam jumatate din cantitatea de cascaval, mararul tocat, sare si piper.
Batem spuma ouale, le turnam deasupra si amestecam intreaga compozitie.
Ungem doua vase de ceramica cu ulei (sau un vas mai mare), turnam cate jumatate din compozitie in fiecare vas.
Presaram restul de cascaval ras deasupra, putin rozmarin si asezam cateva felii de kapia.
Incingem cuptorul, introducem vasele si le lasam pana dovleceii prind o crusta aurie deasupra.
Ii scoatem cand sunt gata si se servesc calzi. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii