Am curatat dovleceii, i-am spalat, apoi i-am taiat cubulete. Am desfacut broccoli in bucati mici, pe care le-am curatat si le-am spalat sub un jet de apa rece. Ceapa am taiat-o rondele, la fel si usturoiul.
Se pune putin ulei in tigaie, se adauga ceapa, peste care se presara putina sare si piper, se lasa 1-2 minute la foc mediu, apoi se adauga si ursturoiul. Se pune apoi dovlecelul, peste care se pune putina sare si se amesteca, apoi se adauga restul legumelor. Cand toate legumele sunt in tigaie se toanca 2-3 cani de apa(cat sa nu treaca peste legume complet), se acopera si se lasa la foc pentru aproximativ 40 de minute, pana legumele sunt gatite, dar nu fara sa fie sfarmate sau prea moi. Cu 5-10 minute inainte sa fie totul gata, se mai condimenteaza, daca se doreste. Eu am pus putin rozmarin macinat, oregano, busuioc si boia.
La final se gusta si, daca mai e nevoie, se mai adauga sare si piper.
Pofta buna!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu