autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei cu legume

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
2 dovlecei mai mari, doi pumni de legume asortate: fasole verde, mazare, porumb, ardei gras, morcov, 3 ciuperci proaspete sau la conserva, 12 felii de vinete pregatite pe gratar, 3 catei de usturoi, patrunjel verde, sare, piper, cimbru, scortisoara, zeama de lamaie dupa gust, , Pentru sosul simplu vinegreta:, , zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere, ulei de masline dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

37 voturi

Mod de preparare

Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie in doua pe lungime, se scobesc putin, scotandu-le semintele mari si se stropesc cu zeama de lamaie.

Ciupercile se taie marunt si se inabusa cu usturoiul tocat in putin ulei de masline. Rondelele de vinete se pun pe gratarul incins, se rumenesc pe ambele parti,dupa care se taie fasii subtiri.



Legumele se fierb, se toaca marunt dupa caz, apoi se amesteca cu vinetele, ciupercile, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se potriveste de sare, piper, cimbru, scortisoara.

Dovleceii se umplu si se dau la cuptor cca 10-15 minute pentru a se gratina putin.

Se servesc reci cu maioneza sau cu un sos vinegreta preparat din zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere si putin ulei de masline. Pentru perioada postului puteti folosi maioneza vegetala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE CRUDE - DOVLECEI

Dovleceii se pot congela in mai multe moduri in functie de modul de preparare.Se vor alege dovlecei

39 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume

Am curatat dovleceii, i-am spalat, apoi i-am taiat cubulete. Am desfacut broccoli in bucati mici,

0 voturi    2 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Va multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    MULTUMESC MULT...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Bună reţetă de post. Diversificăm meniul!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Multumesc pentru sfaturi si aprecieri...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      imi place reteta asta,acum am dat peste ea.eu as face si ciupercile la gratar,pentru a e pacat,totul fiind asa dietetic,sa calesti ciupercile si evident usturoiul,natur.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Multumesc...Ai dreptate Adelina sunt tare gustosi si sanatosi...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Multumesc...Noua ne plac foarte mult,sunt tare gustosi si sanatosi...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      frumoasa prezentarea

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari pentru reteta.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Imi place reteta,iar produsul final arata foarte bine. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

37 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mari
  • doi pumni de legume asortate: fasole verde
  • mazare
  • porumb
  • ardei gras
  • morcov
  • 3 ciuperci proaspete sau la conserva
  • 12 felii de vinete pregatite pe gratar
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • scortisoara
  • zeama de lamaie dupa gust
  • Pentru sosul simplu vinegreta:
  • zeama de lamaie
  • zeama de grapefruit
  • otet balsamic sau otet de mere
  • ulei de masline dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia