Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie in doua pe lungime, se scobesc putin, scotandu-le semintele mari si se stropesc cu zeama de lamaie.
Ciupercile se taie marunt si se inabusa cu usturoiul tocat in putin ulei de masline. Rondelele de vinete se pun pe gratarul incins, se rumenesc pe ambele parti,dupa care se taie fasii subtiri.
Legumele se fierb, se toaca marunt dupa caz, apoi se amesteca cu vinetele, ciupercile, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se potriveste de sare, piper, cimbru, scortisoara.
Dovleceii se umplu si se dau la cuptor cca 10-15 minute pentru a se gratina putin.
Se servesc reci cu maioneza sau cu un sos vinegreta preparat din zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere si putin ulei de masline. Pentru perioada postului puteti folosi maioneza vegetala.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii