autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Dovlecei cu maioneza

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
-1kg dovlecei, -1 legatura de marar, -2 oua, -1 lingura de mustar, -ulei, -1/2 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii, se taie pe jumatate in lung si se pun la fiert 15-20 de minute. Dupa ce au fiert se scot cu spumiera, se lasa la racit, li se scot cu o lingurita semintele si se taie cubulete. Initial am vrut sa fac maioneza din 2 galbenusuri, apoi m-am razgandit si am facut-o dietetica dintr-un ou cu albus cu tot (cu o lingura de mustar, ulei si 1/2 lamaie). Se toaca mararul si se amesteca cu dovlecelul taiat cubulete, iar peste ele se adauga maioneza (fiecare pune maioneza cat si cum ii place) si se amesteca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Zacusca simpla

Zacusca simpla

Punem la cuptor vinetele ,ardeii grasi si iute pentru o ora la 250 de grade(cuptorul sa fie deja

3 voturi    1 comentariu
3h
Aperitive
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Toate ingredientele feliate se aseaza in borcane, peste ele se toarna saramura. Borcanele se inchid

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    denisa , 01 noiembrie 2014

    Am facut salata si e foarte buna eu am adaugat si putina ceapa

  • Fara foto

    Emily , 15 septembrie 2014

    Eu dau dovlecelul pe razatoare, apoi il sarez ,il fierb 10-15 minute si il las la scurs. Fac o maioneza ,amestec cu dovlecelul,adaug sare,piper si usturoi dupa gust. Daca va place mai acrisoara,puteti pune cateva picaturi de zeama de lamaie. Sa aveti pofta !

  • kata0587

    kata0587 (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2012

    o bunanate.....i-am incercat si eu acuma si chiar imi plac!!!! multumesc pt reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • -1kg dovlecei
  • -1 legatura de marar
  • -2 oua
  • -1 lingura de mustar
  • -ulei
  • -1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

denisa

Am facut salata si e foarte buna eu am adaugat si putina ceapa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Boccelute de clatite cu ciuperci