Dovleceii proaspeti se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se taie marunt, arpagicul se curata, mararul se toaca marunt, iar de la lamaie se stoarce sucul. Ceapa se inabusa in 15 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece.Dupa ce s-au adaugat si dovleceii, se continua innabusirea cca 5-10 min, adaugandu-se cam 1 litru de apa fiarta.
Arpagicul se innabusa in 35 ml ulei cu 50 ml apa si se adauga in vasul cu dovlecei, unde vor fierbe impreuna. Spre sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie, sare si mararul verde. Preparatul se prezinta pe platou,farfurie sau legumiera si se serveste cald.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii