autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Dovlecei cu sos de lamaie

Autor: florentinasterea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: florentinasterea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
800 gr dovlecei proaspeti, 80 gr ceapa, 160 gr arpagic, 50 ml ulei, 20 gr faina, 1 legatura marar verde, 40 gr lamaie, 15 gr sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Dovleceii proaspeti se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati lungi de 5-6 cm. Ceapa se taie marunt, arpagicul se curata, mararul se toaca marunt, iar de la lamaie se stoarce sucul. Ceapa se inabusa in 15 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece.Dupa ce s-au adaugat si dovleceii, se continua innabusirea cca 5-10 min, adaugandu-se cam 1 litru de apa fiarta.
Arpagicul se innabusa in 35 ml ulei cu 50 ml apa si se adauga in vasul cu dovlecei, unde vor fierbe impreuna. Spre sfarsitul fierberii se adauga sucul de lamaie, sare si mararul verde. Preparatul se prezinta pe platou,farfurie sau legumiera si se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Spanac cu iaurt si usturoi

Spanac cu iaurt si usturoi

Pasul 1: Tocam marunt ceapa. Zdrobim usturoiul. Punem usturoiul zdrobit peste iaurt, adaugam

4 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Pangasius   cu legume

Pangasius cu legume

Morcovii, cartofii si conopida se curata si se spala. Ceapa se taie solzisori si se caleste impreuna

6 voturi    10 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori