Ingrediente
6 dovlecei tineri, marime potrivita 50 grame unt 50 grame faina de grau 150 ml lapte 100 grame cascaval 100 grame sunca de praga 2 oua 100 grame smantana 50 ml ulei de masline 1 legatura marar sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
2 voturi
Mod de preparare
Cascavalul de rade prin razatoare, sunca se taie cubulete, iar mararul se taie foarte marunt; Miezul de la dovlecei se inabusa in ulei cu cca 50 ml apa; Separat se infierbanta untul, se pune faina dizolvata in 100 ml lapte, se fierbe cca 15 minute, amestecand incontinuu, dupa care se adauga si restul de lapte, la sfarsit adaugandu-se sare si piper; Sosul astfel obtinut se lasa la racit, dupa care se amesteca impreuna cu sunca, ouale, miezul de la dovlecei, sare, piper si jumatate din cantitatea de cascaval si marar;
Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, se pun intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei, deasupra se presara restul de cascaval si apoi se tine in cuptor 15 minute; Se servesc fierbinti, cu smantana si restul de marar presurat deasupra.
SFAT: daca dovleceii sunt mai batrani va recomand sa indepartati coaja, aceasta fiind amara.