Dovlecei gratinati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei gratinati

Ingrediente

  • un dovlecel mare, spalat si curatat
  • 200 gr. de branza telemea
  • 200 gr. de cascaval ras
  • 2 oua
  • 200 ml de smantana pentru gatit
  • 6 linguri cu pesmet
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Pasul 1:

Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam sare si o lasam sa clocoteasca. Punem rondelele de dovlecel si le fierbem timp de 5 minute. Dupa cele 5 minute de fierbere, scurgem bine dovleceii.

Pasul 3:

Batem cele 2 oua si sfaramam branza telemea. Punem ouale batute peste branza sfaramata. Adaugam smantana pentru gatit si jumatate din cantitatea de cascaval ras (100 gr.). Condimentam cu putina sare (pentru ca branza este deja sarata) si piper macinat si omogenizam.

Pasul 4:

Incalzim cuptorul si pregatim un vas termorezistent cu dimensiunile de 25x15 cm, pe care il ungem cu cele 2 linguri cu ulei. Distribuim uniform 3 linguri cu pesmet, inclusiv pe margini si scuturam bine vasul, astfel incat pesmetul sa se lipeasca de marginile tavii.

Pasul 5:

Aranjam rondelele de dovlecel. Punem in strat uniform cele 3 linguri cu pesmet ramase. Turnam amestecul de oua, branza, smantana si cascaval si nivelam uniform. Scuturam bine tava, iar deasupra punem cele 100 gr. de cascaval ras ramase.

Pasul 6:

Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 7:

Cand cascavalul este rumenit, scoatem vasul din cuptor. Servim cald, cu sos de usturoi.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/dovlecei-gratinati.html

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise