Pasul 1:
Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm.
Pasul 2:
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam sare si o lasam sa clocoteasca. Punem rondelele de dovlecel si le fierbem timp de 5 minute. Dupa cele 5 minute de fierbere, scurgem bine dovleceii.
Pasul 3:
Batem cele 2 oua si sfaramam branza telemea. Punem ouale batute peste branza sfaramata. Adaugam smantana pentru gatit si jumatate din cantitatea de cascaval ras (100 gr.). Condimentam cu putina sare (pentru ca branza este deja sarata) si piper macinat si omogenizam.
Pasul 4:
Incalzim cuptorul si pregatim un vas termorezistent cu dimensiunile de 25x15 cm, pe care il ungem cu cele 2 linguri cu ulei. Distribuim uniform 3 linguri cu pesmet, inclusiv pe margini si scuturam bine vasul, astfel incat pesmetul sa se lipeasca de marginile tavii.
Pasul 5:
Aranjam rondelele de dovlecel. Punem in strat uniform cele 3 linguri cu pesmet ramase. Turnam amestecul de oua, branza, smantana si cascaval si nivelam uniform. Scuturam bine tava, iar deasupra punem cele 100 gr. de cascaval ras ramase.
Pasul 6:
Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 7:
Cand cascavalul este rumenit, scoatem vasul din cuptor. Servim cald, cu sos de usturoi.
Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/dovlecei-gratinati.html
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii