Pasul 1:
Taiem dovlecelul in rondele groase de o jumatate de cm.
Pasul 2:
Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adugam sare si o lasam sa clocoteasca. Punem rondelele de dovlecel si le fierbem timp de 5 minute. Dupa cele 5 minute de fierbere, scurgem bine dovleceii.
Pasul 3:
Batem cele 2 oua si sfaramam branza telemea. Punem ouale batute peste branza sfaramata. Adaugam smantana pentru gatit si jumatate din cantitatea de cascaval ras (100 gr.). Condimentam cu putina sare (pentru ca branza este deja sarata) si piper macinat si omogenizam.
Pasul 4:
Incalzim cuptorul si pregatim un vas termorezistent cu dimensiunile de 25x15 cm, pe care il ungem cu cele 2 linguri cu ulei. Distribuim uniform 3 linguri cu pesmet, inclusiv pe margini si scuturam bine vasul, astfel incat pesmetul sa se lipeasca de marginile tavii.
Pasul 5:
Aranjam rondelele de dovlecel. Punem in strat uniform cele 3 linguri cu pesmet ramase. Turnam amestecul de oua, branza, smantana si cascaval si nivelam uniform. Scuturam bine tava, iar deasupra punem cele 100 gr. de cascaval ras ramase.
Pasul 6:
Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 7:
Cand cascavalul este rumenit, scoatem vasul din cuptor. Servim cald, cu sos de usturoi.
Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/dovlecei-gratinati.html
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii