Dovlecei in stil mediteranean

Dovlecei in stil mediteranean

Ingrediente

  • 2 cesti de apa,
  • 1 ceasca de orez alb cu bob lung,
  • 3 linguri de ulei de masline,
  • 1 ceapa mare, tocata,
  • 1 ardei rosu mare, tocat,
  • 3 catei de usturoi, pisati,
  • 400 g de rosii decojite, taiate cubulete,
  • 3 cesti de dovlecei taiati marunt,
  • ½ lingurita de oregano uscat,
  • sare si piper dupa gust,
  • 400 g de fasole alba, la conserva (scursa de apa)

Mod de preparare

Fierbeti apa intr-o cratita medie si adaugati orezul. Reduceti focul, acoperiti si lasati sa fiarba la fic mic pentru 20 de minute.

Incingeti uleiul intr-o tigaie medie, la foc potrivit. Adaugati ceapa, ardeiul rosu si usturoiul si gatiti pana ce se inmoaie. Apoi puneti rosiile si dovlecelul, adaugati oregano, sarea si piperul. Dati focul mai incet, acoperiti si lasati la gatit pentru 20 de minute, amestecand din cand in cand.

Puneti fasolea din conserva in amestecul de rosii si dovlecei si lasati pe foc inca 10 minute. Serviti alaturi de orezul fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor