autor:

Lia Maria

» » , Aperitive, Aperitive

Dovlecei la gratar cu telemea si menta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Ingrediente
4 dovlecei (cat mai mici), 2 fire menta, 150 g telemea de bivolita (am folosit eu), sare grunjoasa, piper negru macina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Alegem dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, ii spalam, ii stergem si le taiem capetele. Taiem dovleceii in felii pe lungime cam de ½ cm grosime.
Punem dovleceii intr-un bol si ii stropim bine cu ulei, ii amestecam cu grija sa nu se rupa feliile dar ne asiguram ca sant bine unse pe ambele parti.
Incingem o tigaie gril, fara a mai adauga grasime si asezam felii de dovlecel la prajit. Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, una langa alta si asezam alte felii la prajit.
Ne intoarcem la platou  si asezonam feliile deja prajite, cu sare si piper, presaram telemea rasa deasupra si cateva frunzulite de menta proaspata. Acoperim platoul cu folie de aluminiu pana se prajesc urmatoarele felii de dovlecel. Urmatoarea tura se asaza deasupra si se procedeaza la fel...facem straturi pana terminam de prajit toate feliile de dovlecel.
Servim preparatul cald este delicios ! dar si rece e foarte bun, in caz ca mai ramane ceva 
Pofta buna !
Alegem dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, ii spalam, ii stergem si le taiem capetele. Taiem dovleceii in
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar cu telemea si menta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Mic dejun traditional - Manakish - zaatar

Dupa ce s-a uscat bine oregano, se macina la rasnita de condimente (cafea), dupa care se freaca

6 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu branza si marar

Placinta cu branza si marar

Pentru ca tot am niste pofticiosi in casa si vor mereu altceva si altceva si dulce si sarat, azi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 25 februarie 2015

    Eu cu putina hirtie de bucatarie, cu putin ulei sterg tigaia gril asez feliutele de dovlecel ,pe fiecare pun foarte putina sare,,cind partea de jos se rumeneste puti,presar un pic de ulel peste feli si le intorc pe cealalta parte,nu trebuie ulei mult si prajit f. tare ,,dovlecelul se face f. repede ,ori cum se aseaza in tava la cuptor,asa cu s-a descris reteta mai sus,prajelile si grasimile sint bune pentru gura si rele pentru sanatate

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 11 mai 2014

    da e foarte bun

  • Fara foto

    Marieta Pall , 10 mai 2014

    Suoer,am sa fac sigur,am un preparat asemanator,dar asta mi se pare mai rapid.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

      Am sa incerc nu am combinat dovlecelul cu brinza niciodata,dar nu acopar cu folie de aluminiu(eu am invatat ca nu este chiar sanatos sa atinga alimentele)dar putem folosi un capac sau un alt platou.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei (cat mai mici)
  • 2 fire menta
  • 150 g telemea de bivolita (am folosit eu)
  • sare grunjoasa
  • piper negru macina

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Sirop din muguri de brad, maruntiti

Sirop din muguri de brad, maruntiti

Culegem mugurii de pe varfurile crengutelor de brad, cei deschisi la culoare, tineri si cruzi. Spalam

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Bauturi
Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pana cota cu piure din fructe tropicale

Pentru inceput punem gelatina intr-un bol, adaugam apa si o lasam la hidratat. Intr-o cratita punem

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Budinci
Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Paste, cu ceapa verde si ciuperci

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, le golim intr-o sita si le lasam la scurs. Ciupercile

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Am sa incerc nu am combinat dovlecelul cu brinza niciodata,dar nu acopar cu folie de aluminiu(eu am invatat ca nu este chiar sanatos sa atinga alimentele)dar putem folosi un capac sau un alt platou.

Adauga reteta
Chec aperitiv cu mix de legume Chec aperitiv cu mix de legume

Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele se vor pune intr-o oala cu apa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive