Alegem dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, ii spalam, ii stergem si le taiem capetele. Taiem dovleceii in felii pe lungime cam de ½ cm grosime.
Punem dovleceii intr-un bol si ii stropim bine cu ulei, ii amestecam cu grija sa nu se rupa feliile dar ne asiguram ca sant bine unse pe ambele parti.
Incingem o tigaie gril, fara a mai adauga grasime si asezam felii de dovlecel la prajit. Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, una langa alta si asezam alte felii la prajit.
Ne intoarcem la platou si asezonam feliile deja prajite, cu sare si piper, presaram telemea rasa deasupra si cateva frunzulite de menta proaspata. Acoperim platoul cu folie de aluminiu pana se prajesc urmatoarele felii de dovlecel. Urmatoarea tura se asaza deasupra si se procedeaza la fel...facem straturi pana terminam de prajit toate feliile de dovlecel.
Servim preparatul cald este delicios ! dar si rece e foarte bun, in caz ca mai ramane ceva
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii