autor:

Lia Maria

» » , Aperitive, Aperitive

Dovlecei la gratar cu telemea si menta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2014

Ingrediente
4 dovlecei (cat mai mici), 2 fire menta, 150 g telemea de bivolita (am folosit eu), sare grunjoasa, piper negru macina

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Alegem dovlecei mici pentru gratar, astfel coaja va fi subtire si nu trebuie curatata, ii spalam, ii stergem si le taiem capetele. Taiem dovleceii in felii pe lungime cam de ½ cm grosime.
Punem dovleceii intr-un bol si ii stropim bine cu ulei, ii amestecam cu grija sa nu se rupa feliile dar ne asiguram ca sant bine unse pe ambele parti.
Incingem o tigaie gril, fara a mai adauga grasime si asezam felii de dovlecel la prajit. Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, una langa alta si asezam alte felii la prajit.
Ne intoarcem la platou  si asezonam feliile deja prajite, cu sare si piper, presaram telemea rasa deasupra si cateva frunzulite de menta proaspata. Acoperim platoul cu folie de aluminiu pana se prajesc urmatoarele felii de dovlecel. Urmatoarea tura se asaza deasupra si se procedeaza la fel...facem straturi pana terminam de prajit toate feliile de dovlecel.
Servim preparatul cald este delicios ! dar si rece e foarte bun, in caz ca mai ramane ceva 
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la gratar cu telemea si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci cu cartofi si oua

Ciuperci cu cartofi si oua

Cartofii se spala şi se fierb în coajă. Ciupercile se spală, se taie felii şi se călesc în

6 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Conopida pane

Conopida pane

-se fierbe conopida (rupta in bucati); -se face compozitia din ou, faina,apa + sare, la fel ca pentru

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 25 februarie 2015

    Eu cu putina hirtie de bucatarie, cu putin ulei sterg tigaia gril asez feliutele de dovlecel ,pe fiecare pun foarte putina sare,,cind partea de jos se rumeneste puti,presar un pic de ulel peste feli si le intorc pe cealalta parte,nu trebuie ulei mult si prajit f. tare ,,dovlecelul se face f. repede ,ori cum se aseaza in tava la cuptor,asa cu s-a descris reteta mai sus,prajelile si grasimile sint bune pentru gura si rele pentru sanatate

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 11 mai 2014

    da e foarte bun

  • Fara foto

    Marieta Pall , 10 mai 2014

    Suoer,am sa fac sigur,am un preparat asemanator,dar asta mi se pare mai rapid.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

      Am sa incerc nu am combinat dovlecelul cu brinza niciodata,dar nu acopar cu folie de aluminiu(eu am invatat ca nu este chiar sanatos sa atinga alimentele)dar putem folosi un capac sau un alt platou.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 dovlecei (cat mai mici)
  • 2 fire menta
  • 150 g telemea de bivolita (am folosit eu)
  • sare grunjoasa
  • piper negru macina

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Am sa incerc nu am combinat dovlecelul cu brinza niciodata,dar nu acopar cu folie de aluminiu(eu am invatat ca nu este chiar sanatos sa atinga alimentele)dar putem folosi un capac sau un alt platou.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania