autor:

Suzana

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

DOVLECEI PANE

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Ingrediente
-3 dovlecei medii, - 4 ouă, - sare, - 2 linguriţe pudră de usturoi, - 1 vârf de cuţit piper alb, - 200 g făină albă, - 100 g pesmet, - ulei pentru prăjit (să fie de 2-3 degete grosime în cratiţă).

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa).

Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1/2 cm grosime şi 6 cm lungime. Dacă la mijloc au sâmburi prea mari, îndepărtăm acea porţiune, dar sâmburii mici pot să rămână.

Presărăm fiecare felie cu puţină sare şi le punem pe toate într-un vas cu strecurătoare ca să stea până îşi lasă apa (aproximativ 30 minute -1 oră). Pregătim 3 vase pentru pane si o farfurie întinsă. În prima farfurie punem făina albă, în a doua (de preferat un castron) batem ouăle bine cu pudra de usturoi, piperul alb şi eventual puţin mărar uscat, iar în a treia punem pesmetul. Trecem pe rând fiecare felie de dovlecel prin fărină, apoi ou şi la sfârşit pesmet şi le aşezăm frumos pe farfuria curată, în ordine, chiar suprapuse.

Când am terminat, punem uleiul la încins. Prăjim feliile de dovlecel la foc mediu, aşezate în cratiţa cu ulei atâtea câte încap, fără să se suprapună, şi le întoarcem pe ambele părţi, până se auresc şi se închid puţin la culoare fără să se ardă, să se înnegrească, apoi le scoatem cu o paletă într-un vas cu strecurător pentru a se scrurge surplusul de ulei. După fiecare tranşă, înainte să o scoatem pe următoarea, mutăm feliile într-un vas termorezistent, de tip yena, astfel ca să nu se terciuiască în strecurătoare dacă sunt prea multe, până sunt fierbinţi. Dacă dorim, putem pune puţin parmezan sau caşcaval ras, sau mozarella rasă, pe fiecare felie, atunci când o aşezăm în vasul final, şi punem imediat capacul ca brânza să se topească la căldura degajată.

Se servesc calde, simple, sau putem adăuga la servire, pe feliile de dovlecel, şi puţină smântână sau iaurt cremos.

Aceasta este reţeta noastră de dovlecei pane si sper să va iasa buni daca o încercaţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI PANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
dovlecei pane cu sos de usturoi

dovlecei pane cu sos de usturoi

Se curata dovleceii de coaja,se taie rondele sau pe lung.Se dau dovleceii prin faina apoi prin ouale

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -3 dovlecei medii
  • - 4 ouă
  • - sare
  • - 2 linguriţe pudră de usturoi
  • - 1 vârf de cuţit piper alb
  • - 200 g făină albă
  • - 100 g pesmet
  • - ulei pentru prăjit (să fie de 2-3 degete grosime în cratiţă).

Raporteaza reteta

Retete
de Suzana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume la cuptor