autor:

Sinziana

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

DOVLECEI PANE

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2016

Ingrediente
-3 dovlecei medii, - 4 ouă, - sare, - 2 linguriţe pudră de usturoi, - 1 vârf de cuţit piper alb, - 200 g făină albă, - 100 g pesmet, - ulei pentru prăjit (să fie de 2-3 degete grosime în cratiţă).

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa).

Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1/2 cm grosime şi 6 cm lungime. Dacă la mijloc au sâmburi prea mari, îndepărtăm acea porţiune, dar sâmburii mici pot să rămână.

Presărăm fiecare felie cu puţină sare şi le punem pe toate într-un vas cu strecurătoare ca să stea până îşi lasă apa (aproximativ 30 minute -1 oră). Pregătim 3 vase pentru pane si o farfurie întinsă. În prima farfurie punem făina albă, în a doua (de preferat un castron) batem ouăle bine cu pudra de usturoi, piperul alb şi eventual puţin mărar uscat, iar în a treia punem pesmetul. Trecem pe rând fiecare felie de dovlecel prin fărină, apoi ou şi la sfârşit pesmet şi le aşezăm frumos pe farfuria curată, în ordine, chiar suprapuse.

Când am terminat, punem uleiul la încins. Prăjim feliile de dovlecel la foc mediu, aşezate în cratiţa cu ulei atâtea câte încap, fără să se suprapună, şi le întoarcem pe ambele părţi, până se auresc şi se închid puţin la culoare fără să se ardă, să se înnegrească, apoi le scoatem cu o paletă într-un vas cu strecurător pentru a se scrurge surplusul de ulei. După fiecare tranşă, înainte să o scoatem pe următoarea, mutăm feliile într-un vas termorezistent, de tip yena, astfel ca să nu se terciuiască în strecurătoare dacă sunt prea multe, până sunt fierbinţi. Dacă dorim, putem pune puţin parmezan sau caşcaval ras, sau mozarella rasă, pe fiecare felie, atunci când o aşezăm în vasul final, şi punem imediat capacul ca brânza să se topească la căldura degajată.

Se servesc calde, simple, sau putem adăuga la servire, pe feliile de dovlecel, şi puţină smântână sau iaurt cremos.

Aceasta este reţeta noastră de dovlecei pane si sper să va iasa buni daca o încercaţi.
Daca ti-a placut reteta noastra "DOVLECEI PANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecei pane cu salată verde

Dovlecei pane cu salată verde

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă şi se taie felii groase cam de un deget.Se sărează

4 voturi    3 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Flori de dovlecei pane

Flori de dovlecei pane

Florile de dovlecei se spala, se curata de pistil si eventualele frunzulite. Se pregateste compozitia

9 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • -3 dovlecei medii
  • - 4 ouă
  • - sare
  • - 2 linguriţe pudră de usturoi
  • - 1 vârf de cuţit piper alb
  • - 200 g făină albă
  • - 100 g pesmet
  • - ulei pentru prăjit (să fie de 2-3 degete grosime în cratiţă).

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Orez indian (Basant pulao)