Dovleceii se spală,se curăţă de coajă şi se taie felii groase cam de un deget.Se sărează şi se lasă aşa cam 15 min.ca să lase apă.Se şterg cu şervete de hârtie,se piperează,se dau prin făină şi apoi prin ouăle bătute(cu sare şi piper)şi se prăjesc în uleiul încins pe ambele părţi până se rumenesc.
Se scot pe farfuria pe care am pus un şervet de hârtie pt a absorbi uleiul,şi se toacă peste ei usturoi(peste fiecare strat de dovlecei).
Se pregăteşte salata verde cu roşii,ceapă,usturoi,toate spălate bine,se condimentează şi se adaugă uleiul de măsline,după care se amestecă uşor. Se rupe deasupra mărarul proaspăt.(Eu pregătesc salata,de orice fel,fără oţet şi..mai nou şi fără lămâie,doar cu roşii care o acresc suficient,desigur în funcţie de gusturi).
Se servesc dovleceii calzi alături de salata verde(rece) şi caşcaval ras.
Acum,la început de vară, este o mâncare delicioasă şi uşoară.
Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii