autor:

Truedelights

» » Aperitive

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
un dovlecel potrivit de mare, un ou, 4-5 linguri faina, 4-5 linguri pesmet, branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana), sare, piper,, marar, patrunjel, ulei pentru prajit, Pentru sos:, , 2-3 catei de usturoi, o rosie, un strop de ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja
si il taiem in felii mai groase.

Batem bine oul cu sare,vegeta,piper si
marar tocat fin.

Radem branza si o amestecam cu pesmetul.

Luam fiecare felie de dovlecel si o trecem
mai intai prin faina apoi prin ou apoi
prin amestecul de branza cu pesmet.

Dupa ce terminam operatiunea...incingem
uleiul si prajim dovleceii pana se rumenesc
bine pe ambele parti.

Ii scoatem pe prosoape de hartie sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru sos :
Curatam usturoiul, il pisam,adaugam un praf de sare si un strop de ulei si frecam bine cu o lingurita.
Cand s-a albit il amestecam si cu rosia data pe razatoare.

Servim dovleceii calzi stropiti cu sosul de usturoi si decorati cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
dovlecei pane cu sos de usturoi

dovlecei pane cu sos de usturoi

Se curata dovleceii de coaja,se taie rondele sau pe lung.Se dau dovleceii prin faina apoi prin ouale

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pogaci cu jumari

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2011

    Arata super si cred ca sunt grozavi !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

    Si mie imi plac dovleceii pane, iar ai tai sunt asa de apetisanti....

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Gustos, evident, dar modul de prezentare este fara cuvinte. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      O minunatie, foarte frumos prezentat!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      La fel ii prepar si eu doar ca eu rad branza peste dovleceii fierbinti!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Aratã super!foarte bun,am sã incerc si eu cu brânzã*****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      Foarte gustosi si prezentare super!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • un dovlecel potrivit de mare
  • un ou
  • 4-5 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • branza putin sarata ( aprox. o jumatate de cana)
  • sare
  • piper,
  • marar
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 2-3 catei de usturoi
  • o rosie
  • un strop de ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

14 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super si cred ca sunt grozavi !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulouri cu sunca si mozzarella