Dovlecei pane cu sos tzatiki

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Ingrediente

  • 2 dovlecei mijlocii care nu au semintele dezvoltate;
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • Faina
  • Ulei
  • Sare
  • Sos tzatiki:
  • ½ castravete lung;
  • 150 g iaurt gras;
  • 1-2 catei usturoi;
  • Marar;
  • Sare;

Mod de preparare

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare.

Oul, faina si laptele se amesteca pana se formeaza un aluat fluid (mai gros decat cel de clatite).Feliile de dovlecel se trec prin acest aluat si se prajesc pe ambele parti in uleiul incins.Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.

Sos tzatiki:

Castravetele se da prin razatoarea mica (daca are prea multa apa se elimina astfel incat sa ramana doar pulpa) si se amesteca cu iaurtul.Se adauga usturoiul pisat marunt , putina sare si 2-3 fire de marar tocat.

Sosul se pune peste dovlecei si se serveste cu paine prajita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor