autor:

ALINA BANICA

» » , Aperitive, Aperitive

Dovlecei prajiti cu branza

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2010

Ingrediente
-2-3 dovlecei tineri, -sare, -ulei pentru prajit, -branza telemea de oaie sau de vaca.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

1. Se spala dovleceii si se zvanta. Apoi se taie felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe o farfurie.
2. Se presara dovleceii cu sare si se lasa timp de 15 minute. Apoi se zvanta feliile de dovlecel si se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil.
3. Se lasa cateva minute pe fiecare parte sa se patrunda bine, apoi se scot pe o farfurie cu servetele absorbante care sa traga surplusul de ulei.
4. Se aseaza pe farfuriile de servit inca fierbinti si se rade deasupra branza telemea.
5. Se servesc alaturi de o salata, eu am facut o salata de castraveti proaspeti si cu un mujdei de usturoi usor, din usturoi nou.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei prajiti cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crema de branza cu verdeturi

Crema de branza cu verdeturi

Tocati mararul si patrunjelul marunt; Adaugati laptele si sarea intr-un vas pe foc si amestecati

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Potcoava cu cascaval

Potcoava cu cascaval

Aluatul se pregateste astfel: Intr-un vas amesteci faina,praful de copt si untul.Amesteci lasptele

18 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Va multumesc!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Foarte fini si apetisanti!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

      Deliciosii!!!*****

    • Fara foto

      vitan aneta , 16 iunie 2010

      Trebuie sa fie delicioase,nu am mai facut asa dovleceii,doar pane,dar arata fff bine am sa incerc,multumesc ptr sfat.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      Sunt o grozavie...eu prajesc dovleceii pe gratar si ii stropesc cu mujdei dupa aceia...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • -2-3 dovlecei tineri
  • -sare
  • -ulei pentru prajit
  • -branza telemea de oaie sau de vaca.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Va multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu leurda si branza