Dovlecei umpluți cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 10 porții
  • dovlecei 2,500kg, carne de vaca fara os 1,250kg, orez 0,100kg, țelina 0,100kg, morcovi 0,150kg, ceapa 0,100kg, faina 0,100kg, verdeața 0,100kg, smantana 0,500kg, unt 0,100kg, ulei 0,100 l.

Mod de preparare

mod de preparare

dup a ce se curața și spala carnea de vaca se taie in bucați mai mici și apoi se trece prin mașina de tocat cu o sita rara. se alege orezul se oparește, se spala in apa rece, se scurge bine și se adauga la carnea tocata, amestecandu-se bine impreuna cu verdeața spalata și curațata. se aleg dovleceii dintre cei mai potriviți, astfel ca sa fie doua bucați la porție,li se rade coaja, se taie la ambele capete și cu un cuțit special sau lingurița, li se scoate miezul interior. dupa ce au fost curațați bine, se umplu cu compoziția pregatita din carne, orez și verdeața. morcovii, țelina și ceapa se curața, se taie felii și se fierb inabușit in ulei. cand acestea sunt aproape gata se adauga faina, se amesteca bine și se mai lasa sa fiarba circa 10 minute. se stinge apoi cu apa calda și se mai fierb circa 20 de minute. se strecoara printr-o sita sau pasoar peste dovleceii umpluți și aranjați pentru fiert intr-o cratița. se fierb dovleceii cu acest sos circa 30 de minute, adaugandu-se și untul.

se servesc cu smantana și verdeața tocata pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise