Dovlecei umpluți cu carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 10 porții
  • dovlecei 2,500kg, carne de vaca fara os 1,250kg, orez 0,100kg, țelina 0,100kg, morcovi 0,150kg, ceapa 0,100kg, faina 0,100kg, verdeața 0,100kg, smantana 0,500kg, unt 0,100kg, ulei 0,100 l.

Mod de preparare

mod de preparare

dup a ce se curața și spala carnea de vaca se taie in bucați mai mici și apoi se trece prin mașina de tocat cu o sita rara. se alege orezul se oparește, se spala in apa rece, se scurge bine și se adauga la carnea tocata, amestecandu-se bine impreuna cu verdeața spalata și curațata. se aleg dovleceii dintre cei mai potriviți, astfel ca sa fie doua bucați la porție,li se rade coaja, se taie la ambele capete și cu un cuțit special sau lingurița, li se scoate miezul interior. dupa ce au fost curațați bine, se umplu cu compoziția pregatita din carne, orez și verdeața. morcovii, țelina și ceapa se curața, se taie felii și se fierb inabușit in ulei. cand acestea sunt aproape gata se adauga faina, se amesteca bine și se mai lasa sa fiarba circa 10 minute. se stinge apoi cu apa calda și se mai fierb circa 20 de minute. se strecoara printr-o sita sau pasoar peste dovleceii umpluți și aranjați pentru fiert intr-o cratița. se fierb dovleceii cu acest sos circa 30 de minute, adaugandu-se și untul.

se servesc cu smantana și verdeața tocata pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise