autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Dovlecei umpluti cu branza topita

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
2-3 dovlecei tineri (~200 g bucata), 6 felii de branza topita, 1/2 gogosar acru, 2 peperoni, 1 ou, 4 linguri faina, 4 felii de paine, 3 lingurite seminte de susan, 150 ml ulei, sare, piper, condimente pentru friptura, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video) si condimentati-i putin. Lasati-i sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp rulati feliile de branza topita in jurul unor fasii de gogosar si preparati din ou, faina si putina apa un aluat putin mai grosut decat cel de clatite (eu l-am preparat intr-un blender). Introduceti cu grija in dovlecei cate doua felii de branza topita rulate si astupati la capete cu cate o feliuta rotunda taiata din miezul pe care l-ati scos.
Tavaliti dovleceii prin aluat si presarati deasupra susan. Puneti-i la prajit intr-o tigaie antiaderenta in care ati incins uleiul cu partea cu susan in jos, apoi presarati susan si deasupra. Lasati 5 minute sa se prajeasca la foc mic, apoi intoarceti-i din cand in cand pana se rumenesc frumos pe toate partile.
Scoateti dovleceii pe hartie absorbanta. Taiati painea baghete, dati-le prin aluatul ramas si puneti-le la prajit in uleiul ramas de la dovlecei. Prajiti baghetele cate 1-2 minute pe fiecare parte, scoateti-le pe hartie absorbanta si presarati-le cu susan.
Asezati pe un platou dovlecei intregi, unul taiat felii de ~2 cm grosime iar de jur de imprejur baghetele si decorati cu verdeata, peperoni, gogosari, etc.
Am fost cu totii surprinsi si incantati de un gust nou si foarte rafinat. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza topita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida pane cu sos de iaurt si smantana

Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc

17 voturi    9 comentarii
50 min
Aperitive
Aperitiv din dovlecel

Aperitiv din dovlecel

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic ruman apoi se

4 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Craiteanu , 08 iulie 2015

    faire plaisir a sa famille j'adoooore

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    ce buni sint!!!!!!!!!!!!!!!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Sunt o bunatate !

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Doina delicioasi dovleceii !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Combinatia este minunata. Am fost cu totii surprinsi si incantati de un gust nou si foarte rafinat. Trebuie sa mai fac, prima data am facut doar de incercare si au disparut imediat de pe masa.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Este o combinatie nemaipomenita. Am fost cu totii surprinsi si incantati de un gust nou si foarte rafinat. Nu mi-a ajuns, s-au batut pe ei. Trebuie sa mai fac, am facut putin, doar pentru incercare.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Arata bine. Nu stiu cum e combinatia.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Multumesc frumos.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Super aromati si prezentare de zile mari ca intotdeauna!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Felicitari Doina !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      deliciosi!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      ce bine arata ,super gustosi ,maxi de vot

    • Fara foto

      Natalia , 05 martie 2010

      Dementiali

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri (~200 g bucata)
  • 6 felii de branza topita
  • 1/2 gogosar acru
  • 2 peperoni
  • 1 ou
  • 4 linguri faina
  • 4 felii de paine
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 150 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

ce buni sint!!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")