Dovlecei umpluti cu branza topita

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu branza topita

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei tineri (~200 g bucata)
  • 6 felii de branza topita
  • 1/2 gogosar acru
  • 2 peperoni
  • 1 ou
  • 4 linguri faina
  • 4 felii de paine
  • 3 lingurite seminte de susan
  • 150 ml ulei
  • sare, piper, condimente pentru friptura, paprika

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video) si condimentati-i putin. Lasati-i sa stea cateva minute cu condimentele. Intre timp rulati feliile de branza topita in jurul unor fasii de gogosar si preparati din ou, faina si putina apa un aluat putin mai grosut decat cel de clatite (eu l-am preparat intr-un blender). Introduceti cu grija in dovlecei cate doua felii de branza topita rulate si astupati la capete cu cate o feliuta rotunda taiata din miezul pe care l-ati scos.

Tavaliti dovleceii prin aluat si presarati deasupra susan. Puneti-i la prajit intr-o tigaie antiaderenta in care ati incins uleiul cu partea cu susan in jos, apoi presarati susan si deasupra. Lasati 5 minute sa se prajeasca la foc mic, apoi intoarceti-i din cand in cand pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Scoateti dovleceii pe hartie absorbanta. Taiati painea baghete, dati-le prin aluatul ramas si puneti-le la prajit in uleiul ramas de la dovlecei. Prajiti baghetele cate 1-2 minute pe fiecare parte, scoateti-le pe hartie absorbanta si presarati-le cu susan.

Asezati pe un platou dovlecei intregi, unul taiat felii de ~2 cm grosime iar de jur de imprejur baghetele si decorati cu verdeata, peperoni, gogosari, etc.

Am fost cu totii surprinsi si incantati de un gust nou si foarte rafinat. Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise