autor:

andreutza

» » Aperitive

Dovlecei umpluti cu branza

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 octombrie 2009

Ingrediente
3 dovlecei, 150 g branza telemea, 100 g orez fiert, 2 lingurite ceapa tocata si inabusita in ulei, 3 linguri pesmet, inca 2 linguri de telemea rasa, 100 g smantana, 1/2 legatura de patrunjel, 2 linguri ulei, sos tomat.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Cureti dovlecei de coaja, ii tai pe lungime in jumatati si ii scobesti de miez pe care nu-l arunci. Pui dovlecei sa se prajeasca si apoi ii scoti si ii lasi sa se scurga foarte bine de ulei. Intre tinp , amesteci miezul dovleciloe cu orez fiert, ceapa inbusita, patrunjelul tocat, telemeaua rasa si 2 linguri de ulei. cu acest amestec umpli dovlecei si ii asezi intr-o tava unsa cu ulei. Peste ei torni smantana , presari 2 linguri de telemea si pesmet. Dai tava la cuptor pentru 15 minute. La masa ii servesti calzi, simpli cu smantana sau sos tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Daca sunt mai micuti si subtiri ii taiem in doua pe lungime,

0 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu branza topita

Dovlecei umpluti cu branza topita

Curatati dovleceii de coaja, scobiti-i in mijloc cu un cutitas special de scos cotoare (vezi video)

32 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

    Frumos, corect, dar poza finala?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 150 g branza telemea
  • 100 g orez fiert
  • 2 lingurite ceapa tocata si inabusita in ulei
  • 3 linguri pesmet
  • inca 2 linguri de telemea rasa
  • 100 g smantana
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei
  • sos tomat.

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciupercuțe cu sos de hrean