Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.
Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.
Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.
Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.
Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.
Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii