autor:

Fara foto

» » Retete de post

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1/2 ardei rosu, 300 gr naut fiert, 1 rosie, 250 gr rosii decojite, sare, piper, 1 lingurita rasa busuioc uscat, 1 varf de lingurita cimbru, 4 crengute patrunjel verde, 3 linguri ulei, 3 linguri sos de legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.
Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.
Rosiile decojite le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.
Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.
Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.
Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.
Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.
Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.
Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.
Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.
Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Mancarica de linte cu morcovi

Mancarica de linte cu morcovi

Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece. Se încălzește

0 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de post
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Ceapa taiata cubulete se caleste in putin ulei cald, se adauga ardeiul capia cubulete si apoi morcovul

3 voturi    4 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Mucenici de post la cuptor