autor:

Fara foto

» » Retete de post

Dovlecei umpluti cu naut si rosii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2015

Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 1 ceapa, 1 morcov mic, 1/2 ardei rosu, 300 gr naut fiert, 1 rosie, 250 gr rosii decojite, sare, piper, 1 lingurita rasa busuioc uscat, 1 varf de lingurita cimbru, 4 crengute patrunjel verde, 3 linguri ulei, 3 linguri sos de legume

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.
Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o decojim si o facem cuburi.
Rosiile decojite le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si ardeiul.
Le inabusim 2-3 minute, punem nautul, lasam alte 2 minute apoi adaugam rosia si rosiile decojite.
Amestecam bine, turnan jumatate de cana cu apa.
Dam gust cu sare si piper, lasam pe foc pana scade tot lichidul.
Cand este gata, tragem de pe foc tigaia, punem busuiocul, cimbrul si patrunjelul verde tocat marunt.
Amestecam 3/4 de cana cu apa cu sosul de legume, il turnam intr-un vas yena.
Dovleceii ii umplem cu amestcul pregatit.
Ii asezam in vas, punem capacul si ii introducem in cuptor pentru 40 de minute, la o temperatura potrivita.
Descoperim vasul si mai lasam circa 15 minute dovleceii in cuptor.
Cand sunt gata, ii scoatem, ii lasam putin la racorit apoi servim!
Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu naut si rosii" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de post
Salata de cruditati cu maioneza de post

Salata de cruditati cu maioneza de post

Intai prepar maioneza. Zdrobesc cartofii copti cu o furculita sau cu presa de cartofi, adaug o lingura

6 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Prajitura cu banane si ciocolata (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius. 2. Topim ciocolata pe bain marie. 3. Cu ajutorul

16 voturi    7 comentarii
40 min
Retete de post

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei rosu
  • 300 gr naut fiert
  • 1 rosie
  • 250 gr rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 varf de lingurita cimbru
  • 4 crengute patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sos de legume

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Blaturile: Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul. Adaugam uleiul, mixam, apoi

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Retete de post

Ciuperci cu sos de leurda Ciuperci cu sos de leurda

Se calesc ciupercile spalate sau curatate (daca e cazul), feliate, in ulei, impreuna cu ceapa si usturoiul tocat marunt; dupa ce a scazut

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii de post de la bloggeri
Negresa de post Negresa de post

In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri