Dovlecei se spala bine si se taie în două pe lungime(într-o reţetă cineva le zicea corăbioare) şi se aşează într-un vas care poate fi pus la cuptor.
Se curăţă, se spală zarzavaturile. Jumătate din ele se taie mărunt şi se pun într-un castron mare, iar cealaltă jumătate se taie astfel: morcovii rondele, ceapa ardeiul capia-julien, ardeiul verde se taie fideluţă, ardeiul iute-feliute rotunde şi se pun în vasul de cuptor printre dovlecei. 2 roşii se taie cubuleţe şi se pun în castron, cea dea treia se taie rondele si se pune printre dovlecei.
3 felii de vinete se taie cubuleţe şi se pun în castron, celelalte se taie în două şi se pun în tavă printre dovlecei.
Peste legumele şi zarzavaturile din tavă se rade aproape tot caşcavalul, se opreşte puţin pentru ras pe deasupra dovleceilor după ce i-am umplut. Se adaugă usturoiul zdrobit, piperul măcinat,busuioc, pătrunjel, sare. Se amestecă totul încet dar bine,se ia cu lingura din castron şi se umplu dovleceii. După ce i-am umplut pe toţi se mai presară puţin pătrunjel tocat, se orneayă dovleceii cu câteva feliute de ardei capia şi se rade deasupra restul de caşcaval. Se adaugă uleiul, sucul de roşii îndoit cu apă, se mai sărează, dacă mai e nevoie.Se dă tava la cuptorul încălzit la 200grade.
Se lasă la cuptor aproximativ o oră. Dacă mai este nevoie, între timp se mai adaugă apă.
Se serveşte câte o bucată de dovlecel alături de celelalte legume din tavă şi cu o lingură, două de sos.
Cui îi plac ciupercile poate adăuga şi 2-3 ciuperci. Mie nu-mi plac.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii