autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Dovlecei umpluti de post

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2010

Ingrediente
3 dovlecei potrivit de mari, 150g caşcaval vegetal, 1 ceşcuţă ulei de măsline, un morcov mare, un pastârnac, un ardei verde, un ardei capia roşu, un ardei iute, 6-7 felii de vinete marinate pentru iarnă(cu usturoi si mărar), 6-7 căţei de usturoi, 3 roşii, o cană suc de roşii mai gros(facut în casă)care se amestecă cu o cana de apă., busuioc, patrunjel, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Dovlecei se spala bine si se taie în două pe lungime(într-o reţetă cineva le zicea corăbioare) şi se aşează într-un vas care poate fi pus la cuptor.
Se curăţă, se spală zarzavaturile. Jumătate din ele se taie mărunt şi se pun într-un castron mare, iar cealaltă jumătate se taie astfel: morcovii rondele, ceapa ardeiul capia-julien, ardeiul verde se taie fideluţă, ardeiul iute-feliute rotunde şi se pun în vasul de cuptor printre dovlecei. 2 roşii se taie cubuleţe şi se pun în castron, cea dea treia se taie rondele si se pune printre dovlecei.
3 felii de vinete se taie cubuleţe şi se pun în castron, celelalte se taie în două şi se pun în tavă printre dovlecei.
Peste legumele şi zarzavaturile din tavă se rade aproape tot caşcavalul, se opreşte puţin pentru ras pe deasupra dovleceilor după ce i-am umplut. Se adaugă usturoiul zdrobit, piperul măcinat,busuioc, pătrunjel, sare. Se amestecă totul încet dar bine,se ia cu lingura din castron şi se umplu dovleceii. După ce i-am umplut pe toţi se mai presară puţin pătrunjel tocat, se orneayă dovleceii cu câteva feliute de ardei capia şi se rade deasupra restul de caşcaval. Se adaugă uleiul, sucul de roşii îndoit cu apă, se mai sărează, dacă mai e nevoie.Se dă tava la cuptorul încălzit la 200grade.
Se lasă la cuptor aproximativ o oră. Dacă mai este nevoie, între timp se mai adaugă apă.
Se serveşte câte o bucată de dovlecel alături de celelalte legume din tavă şi cu o lingură, două de sos.
Cui îi plac ciupercile poate adăuga şi 2-3 ciuperci. Mie nu-mi plac.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post

Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei

16 voturi    18 comentarii
2h
Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Am amestecat cu mixerul toate ingredientele. Am pus prajitura la cuptorul preincalzit pentru 45

301 voturi    32 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Foarte fini si aromati.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    O grozavie, minunati.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Ce grozavi trebuie sa fie.....................

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Si aratu de nota 10! Asta e, n-am ce face fotografii.

    • Tea , 09 martie 2010

      Foarte apetisanti

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Buna reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3 dovlecei potrivit de mari
  • 150g caşcaval vegetal
  • 1 ceşcuţă ulei de măsline
  • un morcov mare
  • un pastârnac
  • un ardei verde
  • un ardei capia roşu
  • un ardei iute
  • 6-7 felii de vinete marinate pentru iarnă(cu usturoi si mărar)
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • o cană suc de roşii mai gros(facut în casă)care se amestecă cu o cana de apă.
  • busuioc
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

10 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Castane la cuptor