autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Dovlecel gratinat cu usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei tineri, 7-8 catei de usturoi, 50 ml ulei, cateva fire patrunjel sau marar, condimente pentru friptura, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente pentru friptura. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti dovleceii pe toate partile aproximativ 10 minute pana se inmoaie putin.
Adaugati usturoiul taiat feliute subtiri, sare, piper, verdeata, eventual cateva feliute de peperoni. Dupa 2 minute scoateti-i pe platou.
Se servesc ca atare, cu mujdei sau sos de usturoi si ca garnitura la diferite fripturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel gratinat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ghiveci sirbesc

Ghiveci sirbesc

Legumele se spala foarte bine si se taie cubulete. Ceapa si morcovul se rumenesc putin in uleiul

25 voturi    9 comentarii
35 min
Retete vegetariene
Chiftelute vegetariene

Chiftelute vegetariene

Soia se fierbe, se clateste cu apa rece si se stoarce bine cu mana. Ceapa se caleste si se pune

7 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    petra , 16 februarie 2010

    pai de ce se chiama gratinati?ca de fapt sunt prajiti...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Imi plac dovleceii.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Apetisanta reteta!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Dovleceii sunt o minune...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Bun, bun si foarte aspectuos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Delicios............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc, multumesc, multumesc ... :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Drob vegetal cu nuci