autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Dovlecel gratinat cu usturoi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
2-3 dovlecei tineri, 7-8 catei de usturoi, 50 ml ulei, cateva fire patrunjel sau marar, condimente pentru friptura, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

15 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente pentru friptura. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti dovleceii pe toate partile aproximativ 10 minute pana se inmoaie putin.
Adaugati usturoiul taiat feliute subtiri, sare, piper, verdeata, eventual cateva feliute de peperoni. Dupa 2 minute scoateti-i pe platou.
Se servesc ca atare, cu mujdei sau sos de usturoi si ca garnitura la diferite fripturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel gratinat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi de primavara

Cartofi de primavara

1. Se adauga intr-o tigaie 50 ml ulei de masline si se lasa sa se incinga. Se adauga apoi ceapa uscata

12 voturi    9 comentarii
1h
Retete vegetariene
Varza calita

Varza calita

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Intre timp taiem varza subtire ca pentru

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    petra , 16 februarie 2010

    pai de ce se chiama gratinati?ca de fapt sunt prajiti...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult. Imi plac dovleceii.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Apetisanta reteta!

    • Alisea

      Alisea (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Dovleceii sunt o minune...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Bun, bun si foarte aspectuos.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Delicios............

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Multumesc, multumesc, multumesc ... :)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Vinete umplute cu legume