Dovlecel în multe feluri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Dovlecel în multe feluri

Ingrediente

  • Varianta 1:chifteluţe la cuptor
  • 4 dovlecei medii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză rasă
  • pesmet
  • pătrunjel verde
  • susan
  • pasta de ardei iute(opţional)
  • sare, piper
  • Varianta 2:
  • Dovlecei
  • Iaurt natur
  • Brânză tare
  • Pesmet
  • Piper
  • ulei
  • Varianta3: păpărada exotică
  • 700 g de dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 ouă
  • 1 bucheţel de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare

Varianta 1:

Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine.

Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează.

Fasonează chifteluţe cu ajutorul a 2 linguri de supă şi aplatizează uşor l. Preîncălzeşte cuptorul la 220°c.

Pune chifteluţele într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui hârtie. Coace 7- 8 minute pe fiecare parte, întorcându-le o dată.

Serveşte-le calde cu o salată de roşii sau ca garnitură.

Varianta 2:

Taie felii dovleceii sau bastonaşe(dacă trebuie să scoţi sâmburii), sărează şi lasă la scurs 20 de minute. Tamponează cu hârtie de bucătărie.

Fă un amestec din pesmet şi brânză rasă, pune şi nişte piper.

Tăvăleşte bucăţile de dovlecei prin iaurt, apoi prin amestecul uscat.

Coace la cuptor în tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Varianta 3:

Încălzeşte cuptorul la 180°c. Uleiază o formă de 20cm) şi pune-o în cuptor în timp ce se încălzeşte.

Rade împreună dovleceii şi ceapa. Căleşte cam 15 minute în ulei.

Bate ouăle cu sare, piper şi menta tăiată. Adaugă ouăle la dovlecei. Opreşte imediat focul şi amestecă rapid.

Varsă repede în tava din cuptor şi coace 30de minute.

Se poate mâmca imediat sau rece, taiata cubuleţe sau mai mare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor