Varianta 1:
Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine.
Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează.
Fasonează chifteluţe cu ajutorul a 2 linguri de supă şi aplatizează uşor l. Preîncălzeşte cuptorul la 220°c.
Pune chifteluţele într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui hârtie. Coace 7- 8 minute pe fiecare parte, întorcându-le o dată.
Serveşte-le calde cu o salată de roşii sau ca garnitură.
Varianta 2:
Taie felii dovleceii sau bastonaşe(dacă trebuie să scoţi sâmburii), sărează şi lasă la scurs 20 de minute. Tamponează cu hârtie de bucătărie.
Fă un amestec din pesmet şi brânză rasă, pune şi nişte piper.
Tăvăleşte bucăţile de dovlecei prin iaurt, apoi prin amestecul uscat.
Coace la cuptor în tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.
Varianta 3:
Încălzeşte cuptorul la 180°c. Uleiază o formă de 20cm) şi pune-o în cuptor în timp ce se încălzeşte.
Rade împreună dovleceii şi ceapa. Căleşte cam 15 minute în ulei.
Bate ouăle cu sare, piper şi menta tăiată. Adaugă ouăle la dovlecei. Opreşte imediat focul şi amestecă rapid.
Varsă repede în tava din cuptor şi coace 30de minute.
Se poate mâmca imediat sau rece, taiata cubuleţe sau mai mare.
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii