autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Dovlecel în multe feluri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
Varianta 1:chifteluţe la cuptor, 4 dovlecei medii, 1 ceapă, 2 ouă, Brânză rasă, pesmet, pătrunjel verde, susan, pasta de ardei iute(opţional), sare, piper, , Varianta 2:, Dovlecei, Iaurt natur, Brânză tare, Pesmet, Piper, ulei, , Varianta3: păpărada exotică, 700 g de dovlecei, 2 cepe mari, 1 căţel de usturoi, 5 ouă, 1 bucheţel de mentă, 1 lingură de ulei de măsline, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Varianta 1:
Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine.
Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează.
Fasonează chifteluţe cu ajutorul a 2 linguri de supă şi aplatizează uşor l. Preîncălzeşte cuptorul la 220°c.
Pune chifteluţele într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui hârtie. Coace 7- 8 minute pe fiecare parte, întorcându-le o dată.
Serveşte-le calde cu o salată de roşii sau ca garnitură.

Varianta 2:
Taie felii dovleceii sau bastonaşe(dacă trebuie să scoţi sâmburii), sărează şi lasă la scurs 20 de minute. Tamponează cu hârtie de bucătărie.
Fă un amestec din pesmet şi brânză rasă, pune şi nişte piper.
Tăvăleşte bucăţile de dovlecei prin iaurt, apoi prin amestecul uscat.
Coace la cuptor în tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Varianta 3:
Încălzeşte cuptorul la 180°c. Uleiază o formă de 20cm) şi pune-o în cuptor în timp ce se încălzeşte.

Rade împreună dovleceii şi ceapa. Căleşte cam 15 minute în ulei.
Bate ouăle cu sare, piper şi menta tăiată. Adaugă ouăle la dovlecei. Opreşte imediat focul şi amestecă rapid.
Varsă repede în tava din cuptor şi coace 30de minute.
Se poate mâmca imediat sau rece, taiata cubuleţe sau mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel în multe feluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Briose cu kaizer si masline

Briose cu kaizer si masline

Se toaca ceapa verde si se taie kaizerul cubulete si se calesc impreuna in 50 ml ulei, apoi se

1 vot    2 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Mic dejun ca la noi acasa

Mic dejun ca la noi acasa

Se pune o tigaie pe foc, se pune ulei si se lasa la incins. Se face o gaura in feliile de paine si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Toate sun bune! Deje mi-e pofta... Merci de retete!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Buni in fel si chip.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Mulţumesc de aprecieri şi spor la "dovlecit"!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Idei extraordinare !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Dincolo de inedita prezentare, descoperim, cred , o excelenta gospodina !

    • Andreea Sochirca

      Andreea Sochirca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Chiar am niste dovlecei si nu stiam ce sa fac cu ei. M-am saturat de dovlecei pane. Mi-ati dat niste idei minunate. Abia astept sa le pun in practica! Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Varianta 1:chifteluţe la cuptor
  • 4 dovlecei medii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză rasă
  • pesmet
  • pătrunjel verde
  • susan
  • pasta de ardei iute(opţional)
  • sare
  • piper
  • Varianta 2:
  • Dovlecei
  • Iaurt natur
  • Brânză tare
  • Pesmet
  • Piper
  • ulei
  • Varianta3: păpărada exotică
  • 700 g de dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 ouă
  • 1 bucheţel de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lucia (Chef de cuisine)

Toate sun bune! Deje mi-e pofta... Merci de retete!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Oua in cuib de bacon la cuptor