autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Dovlecel în multe feluri

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2011

Ingrediente
Varianta 1:chifteluţe la cuptor, 4 dovlecei medii, 1 ceapă, 2 ouă, Brânză rasă, pesmet, pătrunjel verde, susan, pasta de ardei iute(opţional), sare, piper, , Varianta 2:, Dovlecei, Iaurt natur, Brânză tare, Pesmet, Piper, ulei, , Varianta3: păpărada exotică, 700 g de dovlecei, 2 cepe mari, 1 căţel de usturoi, 5 ouă, 1 bucheţel de mentă, 1 lingură de ulei de măsline, Sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Varianta 1:
Spală dovleceii şi răzuieşte-i. Taie fin ceapa. Toacă patrunjelul. Sărează şi lasă 10 minute, apoi scurge bine.
Amestecă tot , pune pesmet încât să nu fie moale, ouăle, btânza rasă, piperează.
Fasonează chifteluţe cu ajutorul a 2 linguri de supă şi aplatizează uşor l. Preîncălzeşte cuptorul la 220°c.
Pune chifteluţele într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui hârtie. Coace 7- 8 minute pe fiecare parte, întorcându-le o dată.
Serveşte-le calde cu o salată de roşii sau ca garnitură.

Varianta 2:
Taie felii dovleceii sau bastonaşe(dacă trebuie să scoţi sâmburii), sărează şi lasă la scurs 20 de minute. Tamponează cu hârtie de bucătărie.
Fă un amestec din pesmet şi brânză rasă, pune şi nişte piper.
Tăvăleşte bucăţile de dovlecei prin iaurt, apoi prin amestecul uscat.
Coace la cuptor în tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei.

Varianta 3:
Încălzeşte cuptorul la 180°c. Uleiază o formă de 20cm) şi pune-o în cuptor în timp ce se încălzeşte.

Rade împreună dovleceii şi ceapa. Căleşte cam 15 minute în ulei.
Bate ouăle cu sare, piper şi menta tăiată. Adaugă ouăle la dovlecei. Opreşte imediat focul şi amestecă rapid.
Varsă repede în tava din cuptor şi coace 30de minute.
Se poate mâmca imediat sau rece, taiata cubuleţe sau mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel în multe feluri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Chec aperitiv 2

Chec aperitiv 2

Se amesteca cascavalul,salamul cu 2 oua crude si samnatana ,faina si gogosarul.Se potriveste de sare,piper

8 voturi    11 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale se fierb 5 minute de cand incepe apa sa clocoteasca,dupa care se scurge apa in care au fiert

6 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Toate sun bune! Deje mi-e pofta... Merci de retete!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Buni in fel si chip.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Mulţumesc de aprecieri şi spor la "dovlecit"!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Idei extraordinare !

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Dincolo de inedita prezentare, descoperim, cred , o excelenta gospodina !

    • Andreea Sochirca

      Andreea Sochirca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Chiar am niste dovlecei si nu stiam ce sa fac cu ei. M-am saturat de dovlecei pane. Mi-ati dat niste idei minunate. Abia astept sa le pun in practica! Multumesc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Varianta 1:chifteluţe la cuptor
  • 4 dovlecei medii
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • Brânză rasă
  • pesmet
  • pătrunjel verde
  • susan
  • pasta de ardei iute(opţional)
  • sare
  • piper
  • Varianta 2:
  • Dovlecei
  • Iaurt natur
  • Brânză tare
  • Pesmet
  • Piper
  • ulei
  • Varianta3: păpărada exotică
  • 700 g de dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 1 căţel de usturoi
  • 5 ouă
  • 1 bucheţel de mentă
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lucia (Chef de cuisine)

Toate sun bune! Deje mi-e pofta... Merci de retete!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Chec de cascaval cu cabanos si oua