autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Dovlecel pane

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
3-4 dovlecei mici, 2 oua, sare, piper, faina

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie rondele de aprox. 0,5 cm grosime. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min sa se patrunda. Separat se bat ouale. Dovlecii se dau prin faina si ou si se prajesc la foc mic intr-o tigaie. Se servesc calzi
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
DOVLECEL PANE

DOVLECEL PANE

Dovlecelul curatat, spalat se taie rondele de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa pe un platou 30

5 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel pane de post

Dovlecel pane de post

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se taie rondele. Se pune sare peste fiecare felie de dovlecel

3 voturi    4 comentarii
25 min
Retete de post

  • 1 comentariu

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Eu dupa ce sarez feliile de dovlecei si ii las putin ii storc cu servet curat de bucatarie. Si sunt atat de buni si reci cu branza si rosie.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei mici
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci
cristina i.

cristina i. (Chef de cuisine)

Eu dupa ce sarez feliile de dovlecei si ii las putin ii storc cu servet curat de bucatarie. Si sunt atat de buni si reci cu branza si rosie.

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Budinca de spanac