autor:

Amina

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel pane/Castraveti pane

Autor: Amina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Amina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
2 dovlecei, 4oua, 3 castraveti, 200gr faina, 100gr faina de malai, 100gr pesmet, 50gr susan, piper, sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Taiati dovlecelul rondele subtiri( dupa preferinta), dupa care feliile taiate le puneti intr-un bol cu apa si sare timp de 5 minute. Intre timp bateti cele 4 oua adaugati sare, piper (dupa ochi), putin delikat( dupa preferinta - eu am pus).



Intr-o farfurie se adauga faina, faina de malai, pesmetul si susanul, se amesteca usor sa patrunda toate in compozitia dorita. Dupa cele 5 minute acumulate, scoateti dovleceii din apa, si rand pe rand introduceti prima data in compozitia obtinuta din faina, apoi in ou, dupa care asezati in tigaie.



La fel procedati si cu castravetii (acestia trebuie curatati de coaja). La final, dupa ce ati prajit in tigaie la o temperatura de 200 grade, scoateti dovleceii/castravetii pe o farfurie acoperita cu servetel (pentru ca acesta sa absoarba uleiul).



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane/Castraveti pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel pane de post

Dovlecel pane de post

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se taie rondele. Se pune sare peste fiecare felie de dovlecel

3 voturi    4 comentarii
25 min
Retete de post
DOVLECEL PANE

DOVLECEL PANE

Dovlecelul curatat, spalat se taie rondele de 1 cm grosime, se sareaza si se lasa pe un platou 30

5 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Amina

    Amina (Chef de cuisine) , 09 august 2014

    Eu curat de coaja doar castravetii,cei murati nu ii curat!Cei cruzi au un anumit gust usor amar,de aceea i-am curatat:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2014

    O reteta delicioasa... Eu nu curat castravetii de coaja si ies ok...Chiar mi-ai facut pofta...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4oua
  • 3 castraveti
  • 200gr faina
  • 100gr faina de malai
  • 100gr pesmet
  • 50gr susan
  • piper
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Amina
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se curata de piele, dupa care se taie coditele, sa obtineti doar palaria pentru

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pepene galben cu inghetata

Pepene galben cu inghetata

Pepenele se spala,apoi se taie astfel incat sa fie usor de curatat inauntru. Dupa ce ati scos

1 vot    2 comentarii
20 min
Inghetate

Amina (Chef de cuisine)

Eu curat de coaja doar castravetii,cei murati nu ii curat!Cei cruzi au un anumit gust usor amar,de aceea i-am curatat:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarbusca bucovineana