autor:

Amina

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecel pane/Castraveti pane

Autor: Amina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Amina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
2 dovlecei, 4oua, 3 castraveti, 200gr faina, 100gr faina de malai, 100gr pesmet, 50gr susan, piper, sare, ulei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Taiati dovlecelul rondele subtiri( dupa preferinta), dupa care feliile taiate le puneti intr-un bol cu apa si sare timp de 5 minute. Intre timp bateti cele 4 oua adaugati sare, piper (dupa ochi), putin delikat( dupa preferinta - eu am pus).



Intr-o farfurie se adauga faina, faina de malai, pesmetul si susanul, se amesteca usor sa patrunda toate in compozitia dorita. Dupa cele 5 minute acumulate, scoateti dovleceii din apa, si rand pe rand introduceti prima data in compozitia obtinuta din faina, apoi in ou, dupa care asezati in tigaie.



La fel procedati si cu castravetii (acestia trebuie curatati de coaja). La final, dupa ce ati prajit in tigaie la o temperatura de 200 grade, scoateti dovleceii/castravetii pe o farfurie acoperita cu servetel (pentru ca acesta sa absoarba uleiul).



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel pane/Castraveti pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

Flori de dovlecel patisson pane (Curcubita pepo patissoniana )

-Florile se pun sub jetul da apa si se clatesc usor,apoi se lasa la scurs sau se scutura usor de

14 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
DOVLECEL PANE CU USTUROI

DOVLECEL PANE CU USTUROI

Se curata dovlecelul de coaja si se taie felii subtiri. se pune pe farfurie si se pune sare si piper.Se

25 voturi    6 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Amina

    Amina (Chef de cuisine) , 09 august 2014

    Eu curat de coaja doar castravetii,cei murati nu ii curat!Cei cruzi au un anumit gust usor amar,de aceea i-am curatat:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 august 2014

    O reteta delicioasa... Eu nu curat castravetii de coaja si ies ok...Chiar mi-ai facut pofta...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4oua
  • 3 castraveti
  • 200gr faina
  • 100gr faina de malai
  • 100gr pesmet
  • 50gr susan
  • piper
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Amina
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se curata de piele, dupa care se taie coditele, sa obtineti doar palaria pentru

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pepene galben cu inghetata

Pepene galben cu inghetata

Pepenele se spala,apoi se taie astfel incat sa fie usor de curatat inauntru. Dupa ce ati scos

1 vot    2 comentarii
20 min
Inghetate

Amina (Chef de cuisine)

Eu curat de coaja doar castravetii,cei murati nu ii curat!Cei cruzi au un anumit gust usor amar,de aceea i-am curatat:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Evantai de vinete ( à la Horia V.)