autor:

husni

» » Aperitive

DROB DE MIEL

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2009

Ingrediente
-maruntaiele(fara rinichi),cam 750 grame, de la un miel de cca 6-8 kg(gata taiat), -250 grame carne macra de miel, -1 ceapa mare, -100 g franzela, -3 oua(crude), -5-6 bucati ceapa verde, -sare, -piper,ienibahar,tarhon,marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Ceapa,taiata marunt, se prajeste putin in cca 60 ml ulei;se pune apoi carnea si maruntaiele,taiate bucati(curatate f bine,sa nu aiba fire de par,apoi spalate, repede.Nu se lasa in apa);maruntaiele se pun in ordinea facerii(inima,plamini,splina,ficat.........cam asa).Cind totul se albeste,se pune piper si ienibahar.Se lasa putin pe foc, dar nu e nevoie sa fie facute.Apoi se iau de pe foc,se lasa la racit,putin.
Reci,deci,se dau prin masina de tocat,impreuna cu franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa;la aceasta compozitie,se adauga ouale intregi,ceapa verde,taiata marunt(felii subtiri),marar si tarhon taiate marunt,sare si daca mai e nevoie piper;se amesteca bine.Se pregateste o tava;se pune in ea folie.
Pe o alta bucata de folie,drobul se face sul,se unge de jur-imprejur ,cu putin ulei;se da totul la cuptor cca 45 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "DROB DE MIEL" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele in apa cu sare,cand sunt fierte jumatate le toc la masina de tocat ,jumatate

6 voturi    6 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Drob de miel - reteta casei

Drob de miel - reteta casei

Prapurele se spala foarte bine si se tine cateva minute in apa rece cu sare si cu otet. Maruntaiele

53 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Bun,bun,am facut si eu...

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    foarte bun.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

    Arata bine drobul.Eu fac mai des din pui.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • -maruntaiele(fara rinichi),cam 750 grame
  • de la un miel de cca 6-8 kg(gata taiat)
  • -250 grame carne macra de miel
  • -1 ceapa mare
  • -100 g franzela
  • -3 oua(crude)
  • -5-6 bucati ceapa verde
  • -sare
  • -piper,ienibahar,tarhon,marar

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Bun,bun,am facut si eu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnaciori in foietaj